נשיא קולומביה גוסטבו פטרו הפציר בבית הדין הפלילי הבינלאומי ובמועצת הביטחון של האו"ם לפעול למניעת "רצח עם" בעיר רפיח שבעזה.
קבינט המלחמה הישראלי אישר ביום שישי "הרחבה מדודה" של המבצע הצבאי ברפיח, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו התחייב להתקדם במתקפה למרות איומי ארה"ב לצמצם את הסיוע הצבאי.
"נתניהו לא יעצור את רצח העם", כתב פטרו ב-X (לשעבר טוויטר) ביום שישי, בתגובה להצהרת המנהיג הישראלי, "זה מרמז על צו מעצר בינלאומי מבית הדין הפלילי הבינלאומי".
המנהיג הקולומביאני המשיך והציע כי מועצת הביטחון של האו"ם צריכה "לשקול הקמת כוח שמירת שלום בשטח עזה".
בנאום יום העבודה שנשא בבוגוטה מוקדם יותר החודש, נשבע פטרו לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם ההנהגה "רוצחת העם" של ישראל, והביע סולידריות עם פלסטינים בעזה ש"ילדיהם מתו, מבותרים על ידי פצצות".
רפיח בדרום עזה היא מרכז האוכלוסייה הגדול האחרון בשטח שעדיין אינו בשליטה ישראלית.
כמה כלי תקשורת דיווחו בחודש שעבר כי בית הדין הפלילי הבינלאומי עשוי להאשים את נתניהו וכמה בכירים אחרים בפשעי מלחמה.
לפי אתר החדשות Axios, נתניהו ביקש מנשיא ארה"ב, ג'ו ביידן ל, לעצור את ה-ICC מלרדוף אחריו, ואחרי שר הביטחון יואב גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי.
גם נציגי ארה"ב רפובליקנים וגם דמוקרטים הזהירו את ה-ICC מפני "השלכות" אם זה ירדוף אחרי פקידים ישראלים, וקבוצת מחוקקים רפובליקנים מתכננת כעת סנקציות נגד בית המשפט.
ישראל פתחה במבצע צבאי נגד חמאס בעזה בעקבות הפלישה הרצחנית של ארגון הטרור ב-7 באוקטובר, שגבתה יותר מ-1,200 חיים.
בינואר, בית הדין הבינלאומי של האו"ם לצדק (ICJ) אמר בפסיקה כי זה "סביר" שהצבא הישראלי ביצע רצח עם במובלעת הפלסטינית המאוכלסת בצפיפות.