יומיים לאחר מותו של נשיא איראן אברהים ראיסי ושר החוץ האיראני חוסיין אמיר עבדאללהיאן בהתרסקות מסוק בצפון מזרח המדינה, הודיעה טהראן על מועד הבחירות לנשיאות: 28 ביוני.
הבחירות יתקיימו על רקע מאבק כוח רב בתוך האליטה עם מינוי סגן נשיא הרפובליקה האסלאמית, מוחמד מוחבר, לנשיא הזמני, בעוד שמנהל המשא ומתן הגרעיני של איראן, עלי באגרי, ממונה לשר החוץ בפועל. יום שלישי מציין את השני מתוך חמישה ימי אבל לאומי, שיכללו טקס זיכרון גדול ביום רביעי בטהראן בפיקוחו של המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, בנוכחות נכבדים זרים. עם זאת, הלוויתו של ראיסי תהיה במשהד, שם נולד וגדל.
באשר לבחירות הקרובות בסוף יוני, בעקבות הצהרותיו של חמינאי שנשבע כי יציבות ההנהגה והממשלה לא תופרע, למנהיג העליון של המדינה, יש שתי אפשרויות, שכל אחת מהן נושאת סיכונים. הוא יכול להבטיח שהבחירות לנשיאות, שהחוקה מחייבת שיתרחשו בתוך 50 יום לאחר מותו של מר ראיסי, יהיו פתוחות לכל, החל מאנשי הקו הקשה ועד הרפורמיסטים. אבל אז יסתכן בבחירות תחרותיות שעלולות לקחת את המדינה לכיוון שאינו רוצה. לחלופין, הוא יכול לחזור על האסטרטגיה שלו בבחירות האחרונות, ולחסום לא רק יריבים רפורמיסטים אלא אפילו אנשי אופוזיציה מתונים ונאמנים.
הבחירה הזו עלולה להשאירו למול אחוז הצבעה נמוך שיתפרש כהוכחה למדינתו הסמכותנית.
לגבי שאלת שיעורי ההצבעה, הניו יורק טיימס מציין כי "שיעור ההצבעה באיראן נמצא במסלול ירידה בשנים האחרונות לאחר שבשנת 2016, יותר מ-60 אחוז ממצביעי המדינה השתתפו בבחירות לפרלמנט". עד 2020, הנתון עמד על כ-42 אחוזים.
ה"טיימס" הגיע למסקנה ש"שיעור הצבעה נמוך בשנים האחרונות נתפס כסימן מובהק למצב הרוח השלילי כלפי אנשי הדת וממסד פוליטי שהפך ליותר ויותר קשיח ושמרני".
בבלומברג הדגישן, "ראיסי היה איש דת אולטרה-שמרני שלא זכה לכל אמון במערב".
חקירת התרסקות המסוק נמשכת, אך הרשויות דוחות כל טענה כי מדובר במעשה חבלה.
גורמים רשמיים הדגישו את תנאי מזג האוויר הקיצוניים וציינו כשל טכני סביר בשטח הררי קשה.