ארצות הברית מזהירה את ישראל מפני הסלמה בלבנון בעקבות דבריו האחרונים של בנימין נתניהו, שאיים במבצע נרחב עקב התקפות חזבאללה הגוברות. "אנו מוכנים למבצע מאוד אינטנסיבי בצפון. כך או אחרת, נשיב את הביטחון לצפון", אמר נתניהו בביקורו באזור.
דובר מחלקת המדינה של ארה"ב, מתיו מילר, הגיב בתדריך יומי ואמר, "איננו רוצים לראות הסלמה של הסכסוך, שתגרום לאובדן חיי אדם נוסף הן מצד הישראלים והן מצד העם הלבנוני, ותפגע קשות בביטחונה ויציבותה של ישראל באזור."
לפי דיווח של Associated Press, כוחות ישראלים תוקפים מטרות בלבנון כשמספר חילופי האש עם חזבאללה הולך וגובר. דובר מחלקת המדינה של ביידן קרא לזהירות בעודו מנסה להמעיט במשמעות ההצהרות הלוחמניות ששוב אינן מגובות במעשים.
"ההצהרות של ממשלת ישראל שאומרות שהן מוכנות לפעולה צבאית, אם יש צורך, שונות מאמירה שהם החליטו לבצע פעולה צבאית," אמר מילר.
"אנו עדיין במצב בו אנו מאמינים שהם מעדיפים פתרון דיפלומטי," הוסיף מילר תוך שהוא מדגיש שארה"ב מבינה לחלוטין את "המצב הבלתי נסבל עבור ישראל" בגבולה הצפוני.
"ישנם עשרות אלפי אזרחים ישראלים שאינם יכולים לשוב לבתיהם בצפון ישראל כי זה לא בטוח לעשות זאת בגלל הפגזות החזבאללה המתמשכות והתקפות רחפנים באזור," הדגיש מילר.

השבוע התלקחו שריפות נרחבות באזור הגליל כתוצאה מהתקפות חזבאללה. כמו כן, חזבאללה פוגע יותר ויותר במוצבי צה"ל וביישובים בצפון ישראל. ביום רביעי נשלח רחפן עם חומר נפץ לעבר היישוב חורפיש, הממוקם כמה קילומטרים מהגבול הלבנוני, וגרם לפציעתם של לפחות אחד עשר ישראלים, אחד מהם במצב קשה.
חזבאללה לקח אחריות על המתקפה בהצהרה ואמר שמדובר בתגובה לתקיפה הישראלית ביום שלישי בנאקורה, בה נהרג חבר בארגון. מנהיג הארגון, חסן נסראללה, הזהיר שהעולם יראה את הטנקים הישראליים "נשרפים" אם ינסו להיכנס לשטח לבנוני. במהלך 2006, חזבאללה הפתיעה את מפקדי צה"ל בביצועיו בשדה הקרב ובטקטיקות הגרילה האפקטיביות שלו, ומאז יש הסכמה כללית שהארגון, שמקבל סיוע מממשמרות המהפכה, הוא חזק יותר ממה שחשבו בעבר.