הסטונדנטים הפרו-פלסטינים שהתפרעו באוניברסיטאות ברחבי ארצות הברית – מתכננים כיצד לפעול עם תחילתה של שנת הלימודים החדשה.
המפגינים אומרים שכל צורות המחאה עדיין על הפרק, גם אם עד כה נעצרו יותר מ-2,000 מפגינים, אך הסטודנטים מנסים למצוא אסטרטגיה חדשה כדי לדרוש מהמוסדות האקדמיים לנתק את היחסים עם ישראל.
"מה שנראה זה שהסטודנטים ימשיכו את פעילותם, ימשיכו לעשות את מה שעשו בדרכים מסורתיות ולא מסורתיות. אז לא רק הפגנות, לא רק מאהלים, כל דרך אפשרית - כל אמצעי זמין נחוץ כדי ללחוץ על קולומביה להתנתק מישראל", אמר מחמוד ח'ליל, דובר ארגון הסטודנטים Columbia University Apartheid Divest.
הפגנות סטודנטים בעד הפלסטינים
"אנחנו עבדנו כל הקיץ על התוכניות שלנו, על מה הלאה כדי ללחוץ על קולומביה להקשיב לסטודנטים ולהחליט להיות בצד הנכון של ההיסטוריה", הוסיף ח'ליל.
הסטודנטים יחזרו לכיתה החודש לאחר סיום כאוטי לשנת הלימודים האחרונה – כאשר במשך חודשים הם הפגינו ודרשו מהמוסדות לנתק כל קשר עם ישראל, ולהוציא הצהרות פומביות חריפות נגד פעולותיה בעזה.
אך במהלך הקיץ, מספר בתי ספר, כולל אוניברסיטת הרווארד, הצהירו כי הם כבר לא לוקחים עמדות רשמיות בנושאים פוליטיים, מה שהופך הצהרות כאלו לבלתי סבירות. וחלק מהמוסדות החינוכיים חיזקו את הכללים נגד הקמת מאהלים בקמפוס.
נשיאת קולומביה, מינוש שפיק, שחררה הצהרה לקהילה ב-24 ביולי, אומרת שהיא מודעת לכך שיהיה "תשומת לב עזה" על המוסד. היא הדגישה את העבודה שהקמפוס עשה במהלך הקיץ, שכללה תוכניות ליותר מעורבות של סגל, צוות ותלמידים".
כדי להתייחס לנושאים שהועלו על ידי המחאות הסטודנטיאליות בשנה האחרונה, כולל קריסות בדיאלוג בונה ומעורבות בתום לב, ביקשנו משני חברי סגל מתוכנית המשא ומתן ופתרון סכסוכים בבית הספר ללימודים מקצועיים לסייע בתהליך עם הסטודנטים המושפעים כדי לשמוע את דעותיהם ולעבוד לקראת תוצאות מתווכות. עד כה, שני חברי הסגל קיימו פגישות עם סטודנטים, הנהלת האוניברסיטה, סגל, וגורמים נוספים מתוך הקהילה שלנו, כדי להבין את הפרספקטיבות הרבות הרלוונטיות לסכסוכים המפלגים את הקמפוס שלנו", היא אמרה.
שפיק גם הזכירה שוועדת הסנאט האוניברסיטאי לכללי התנהגות באוניברסיטה עדיין בוחנת את ההנחיות בנוגע למחאות בקמפוס.