ארגון לזכויות מוסלמים הגיש ביום שני תביעה נגד ה-FBI וסוכנויות ממשל אמריקאיות אחרות, בגין מה שהוא הגדיר כאפליה וגזענות כלפי שני פלסטינים-אמריקאים שהוצבו ברשימת המעקב של הרשויות.
התביעה קשורה להכנסתו של מוסטפא זידאן, פלסטיני אמריקאי, לתוך רשימת איסור טיסות של ממשלת ארצות הברית, כמו גם בקשר לאוסאמה אבו אירשייד, שנחקר על ידי סוכנים פדרליים לגבי הפעולות שלו נגד המלחמה של ישראל בחמאס. כך נמסר מהמועצה ליחסים אמריקאים-אסלאמיים (CAIR).
מפגין פרו-פלסטיני (צילום: Getty Images)
אותה רשימת מעקב שהשניים הוכנסו אליה הוקמה בשנת 2003 בעקבות פיגועי 11\9, ומטרתה לאתר ולסנן טרוריסטים או כאלה החשודים בקשר לארגוני טרור.
אירשייד, שהוא המנכ"ל של ארגון בשם 'מוסלמים אמריקאים למען פלסטין', טס לקטאר מארה"ב בסוף מאי וחזר בתחילת יוני, לפי התביעה, שטענה כי הוא נאלץ לעבור סקירה וחקירה נוספת תוך כדי שהטלפון שלו נתפס על ידי החוקרים – ומעולם לא הוחזר.
"המועצה CAIR מאתגרת את ההתייחסות הלקויה לפעילים הפלסטינים-אמריקאים הללו על בסיס חוקתי", אמרה הקבוצה.
"לא ד"ר אבו אירשייד ולא מר זידאן נאשמו או הורשעו אי פעם בפשע אלים", הוסיפה התביעה, שהוגשה בבית המשפט המחוזי של ארה"ב למחוז המזרחי של וירג'יניה.
הנתבעים בתביעה עם מנהיגי סוכנויות ממשל, כולל מהמחלקה לביטחון לאומי ומחלקת המדינה.
זידאן חי בקליפורניה ומבקר באופן תדיר את אמו החולה בירדן, אמרה התביעה. בתחילת השנה הוא לא הורשה לעלות על טיסה לירדן, ומאוחר יותר הרשויות הודיעו לו שנאסר עליו לטוס.
מחלקת החקירות הפדרלית לא הגיבה על התביעה באופן ספציפי, אך הדובר מסר כי אנשים לא נכנסים אל רשימת המעקב על בסיס גזע, דת או כל פעילות הקשורה לחופש הביטוי.