ארצות הברית, בריטניה ומדינות מערביות אחרות צריכות להפסיק להוציא אזהרות נסיעה מוגזמות על מדינות אחרות כאשר הן עצמן נתקלות באתגרי ביטחון, אמר שר החוץ של ניגריה ל'ניוזוויק'.
גם ארצות הברית וגם בריטניה הוציאו אזהרות נסיעה לניגריה לפני ההפגנות על עלות המחיה בעשרת הימים הראשונים של אוגוסט. עשרות אלפי מפגינים יצאו לרחובות המדינה הכי צפופה באפריקה.
אמנסטי אינטרנשיונל אמרה ש-22 אנשים נהרגו, אף על פי שהמשטרה הודתה רק בהריגת מפגין אחד, לפי סוכנות הידיעות AP.
שר החוץ יוסוף טוגר אמר שהאזהרות לנסיעה יכולות להיות לא מוצדקות והן עצמן גורמות לנזק כלכלי על ידי העלאת עלות העסקים והרתעת השקעות.
"מה שקורה לעיתים כשהם מוציאים אזהרות נסיעה מהירות כאלה הוא שזה מחמיר עוד יותר את המצב על הקרקע כי זה גורם לפאניקה, וזה מאוד מפריע. וראינו שלא פעם הם טועים לגמרי", אמר טוגר.
"אנחנו לא אומרים שמדינות לא צריכות להזהיר את אזרחיהן כשהן חושבות שיש סכנה, אבל זה קורה יותר מדי. זה נפוץ מדי", הוא אמר.
טוגר אמר שבריטניה, שנתקלה בהפגנות נגד הגירה לאחרונה, יש לה חלק מהסיכונים שלה, כמו גם לארצות הברית, שם נעשה ניסיון רצח נגד הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בחודש שעבר בעת שהתמודד לבחירות לשנת 2024.
"ראינו מאירועים שהתרחשו בממלכה המאוחדת - אנחנו גם רואים בארה"ב, עם ירי על מועמד לנשיאות - שסיכון או סכנה קיימים בכל מקום. זה איך אתה מנווט אותו שונה", אמר טוגר.
הפגנות בניגריה (צילום: AFP)
דובר מחלקת המדינה של ארה"ב אמר ש"אין לנו עדיפות גבוהה יותר" מאשר הביטחון והבטיחות של אזרחי ארה"ב בחו"ל והיא שוקלת גורמים רבים בקביעת האזהרות לנסיעה מרמה 1-4.
"האזהרה הנוכחית לנסיעה לניגריה היא ברמה 3 שממליצה למטיילים לשקול מחדש נסיעה לניגריה בשל פשע, טרור, מהומות אזרחיות, חטיפות, וחבורות מזוינות", אמר הדובר.
ניגריה, מדינה של כ-220 מיליון אנשים, סובלת מאתגרי ביטחון מרובים, עם חלקים מהמדינה שסומנו מזמן כאזורים שאין להיכנס אליהם על ידי מדינות מערביות בשל מרדות איסלאמיסטיים וסיכוני חטיפה ותקיפות אלימות אחרות.