אבעבועות הקוף, או Mpox, הוכרז כמצב חירום עולמי ביום רביעי על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO), זאת לאחר שהנגיף התפשט ברחבי אפריקה.
"זה משהו שצריך להדאיג את כולנו... הפוטנציאל להתפשטות נוספת בתוך אפריקה ומעבר לה מדאיג מאוד", אמר מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדהנום גברייסוס ביום רביעי.
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן של אפריקה, הודיעו קודם לכן כי ההתפשטות האחרונה של אבעבועות הקוף הפכה למצב חירום בריאות הציבור. היו מעל ל-500 מקרי מוות שנגרמו על ידי הנגיף באפריקה.
(צילום: רויטרס)
בשבוע שעבר, גברייסוס אמר: "ישנם שני חיסונים ל-Mpox שאושרו על ידי רשויות רגולטוריות לאומיות המופיעות ברשימת ה-WHO, והמומלצים על ידי קבוצת היועצים האסטרטגית של WHO".
"הפעלתי את התהליך לרישום שימוש חירום של שני החיסונים, מה שיאיץ את גישת החיסון במיוחד עבור מדינות בעלות הכנסה נמוכה, שעדיין לא אישרו את הרישוי הרגולטורי הלאומי שלהן", הוא אמר.
מרכזי ה-CDC של אפריקה דיווחו כי אבעבועות הקוף זוהו ב-13 מדינות השנה, עם מעל ל-96 אחוז מהמקרים ומקרי המוות התרחשו בקונגו. בהשוואה לאותה תקופה בשנה שעברה, מספר המקרים זינק ב-160% ומקרי המוות עלו ב-19 אחוזים. עד כה דווחו על יותר מ-14,000 מקרים עם 524 מקרי מוות.
(צילום: רויטרס)
לפי ארגון הבריאות העולמי, "נגיף אבעבועות הקופים היא מחלה עם תסמינים דומים לאבעבועות, אך פחות חמורים".
"היא מחלה המועברת מחיות לאדם, עם מקרים שנמצאים לעיתים קרובות ליד יערות גשם טרופיים שבהם יש חיות שנושאות את הנגיף", מציין ארגון הבריאות העולמי. "המחלה יכולה גם להתפשט מאדם לאדם. היא יכולה לעבור דרך מגע עם נוזלי גוף, פצעים על העור או על משטחים פנימיים, כמו בפה או בגרון, טיפות נשימה ואובייקטים מזוהמים".