בתי הספר הציבוריים בלוס אנג'לס השיקו לאחרונה את תוכנית הבינה המלאכותית הראשונה בארץ המותאמת לתלמידים, אך היא נתקלת באתגרים משמעותיים. התוכנית, הכוללת צ'אטבוט בשם "אד", תוכננה להיות עוזר אישי לתלמידים, המציע תוכניות לימודים מותאמות אישית ומשאבים לצרכים שונים. עם זאת, תוך מספר חודשים מהשקתה, הסטארט-אפ מאחורי הטכנולוגיה נתקל בבעיות כלכליות, מה שהוביל להשעיה חלקית של הצ'אטבוט.
כיצד ניתן להגן על נתונים אישיים של תלמידים?
המחוז חוקר כעת שימוש לרעה פוטנציאלי בנתוני תלמידים, מה שמעורר דאגה בקרב ההורים. למרות המכשולים הללו, לוס אנג'לס יוניפייד מתכננת להמשיך עם תוכנית הבינה המלאכותית ואולי להפעיל מחדש את הצ'אטבוט בקרוב.
אלכס מולנר, מנהל במרכז המדיניות הלאומית לחינוך, מזהיר כי סביר להניח שבעיות דומות יצוצו במחוזות בית ספר אחרים הלהוטים ליישם בינה מלאכותית. הוא טוען שבתי ספר לא צריכים להשתמש בבינה מלאכותית עד שהיא תוכיח את יעילותה ושהיא הפתרון הטוב ביותר למטרה המיועדת. מולנר מדגיש שבעוד תלמידים ומורים כבר משתמשים בבינה מלאכותית, זה שונה כשבתי ספר מאשרים ומממנים רשמית טכנולוגיות כאלה.
מבקרים מטילים ספק באם בינה מלאכותית יכולה באמת לפתור בעיות יסוד בחינוך, כמו מידע מיושן או קשה לגישה. הם גם מביעים ספקנות לגבי היעילות של בינה מלאכותית ללמידה "מותאמת אישית", ורואים בה לעתים קרובות טכנולוגיה גנרית שפשוט משתמשת בשם התלמיד.
ככל שבינה מלאכותית הופכת נפוצה יותר בחינוך, מומחים מציעים מספר שאלות שהורים ואזרחים צריכים לשאול: האם הבינה המלאכותית באמת עובדת ועונה על הצרכים שלכם? אילו חלופות שקל בית הספר, ומדוע נבחרה בינה מלאכותית? כיצד יוגנו נתונים אישיים של תלמידים?
חלק ממליצים ללחוץ על מחוקקים לחייב שמחוזות בית ספר ישתמשו בבינה מלאכותית רק לאחר שהוכחה כיעילה, בטוחה, ואחראית משפטית להגנת נתונים.
בעוד שיש תקווה שבינה מלאכותית יכולה לפתור אתגרים חינוכיים מורכבים, מומחים מזהירים מפני ציפיות לא ריאליות. המצב בלוס אנג'לס משמש כסיפור אזהרה למחוזות בית ספר אחרים השוקלים יישום בינה מלאכותית, ומדגיש את הצורך בשיקול דעת זהיר ובדיקה יסודית של טכנולוגיות כאלה לפני אימוצן במסגרות חינוכיות.