ישראל וארצות הברית שיתפו פעולה למעלה מ-10 חודשים במאמץ אינטנסיבי לאתר את מנהיג חמאס, יחיא סינוואר, המוח מאחורי התקיפה ב-7 באוקטובר על דרום ישראל.
דוח של ניו יורק טיימס, המבוסס על ראיונות עם כשניים עשר קצינים לא מזוהים, חושף את היקף המבצע המשותף הזה.
הצוות ניטר שיחות בין סינוואר לבין קציני חמאס אחרים, וסיפק תובנות לחייו במנהרות, כולל הרגלו לעקוב אחרי כלי תקשורת עבריים
ארצות הברית סיפקה משאבים ניכרים, כולל רדאר חודר קרקע, כדי לסייע בחיפוש. בעוד שקצין ישראלי תיאר את השיתוף פעולה כ"בלתי נתפס בערכו", מקור אחר הציע כי ההסכם היה "מאוד לא מאוזן", כאשר ישראל מרוויחה ממנו הרבה יותר יותר ממה שהיא נותנת, במיוחד בשיתוף מודיעין על בני ערובה אמריקאים.
בתחילה, חברי הצוות עקבו אחרי התקשורת האלקטרונית שלו, אך סינוואר החליף לשימוש בשליחים בשל מחסור בדלק וכדי להימנע מחטיפה.
בשלבים הראשונים, הצוות ניטר שיחות בין סינוואר לבין קציני חמאס אחרים, וסיפק תובנות לחייו במנהרות, כולל הרגלו לעקוב אחרי כלי תקשורת עבריים.
שר הביטחון יואב גלנט דחף למשלוחי דלק לעזה כדי לשמור על רשתות הסלולר, מה שאפשר המשך חדירה אלקטרונית לשיחות של סינוואר. עם זאת, סינוואר הפסיק מאז את התקשורת האלקטרונית, מה שמסבך את מאמצי המעקב ואת משא ומתן להפסקת אש.
החיפוש אחר סינוואר היה מאתגר. נאמר כי הוא עבר מעזה העיר למנהרות מתחת לח'אן יונס, ונמלט בקושי מלכידה בינואר.
צה"ל הרג רבים ממנהיגי חמאס, כולל מוחמד דייף ואסמאעיל הנייה, אך סינוואר עדיין חופשי.
כמה מקורות מאמינים כי הריגתו של סינוואר יכולה להיות המפתח להכרזת ניצחון של ישראל על חמאס ואולי לסיום המערכה הצבאית בעזה.
עם זאת, תפקידו במשא ומתן על בני ערובה מסבך את המצב, מאחר והוא היה חיוני באישור התפתחויות בשיחות.
המלחמה המתמשכת, שהחלה עם התקפת חמאס ב-7 באוקטובר שהרגה כ-1,200 אנשים ולקחה 251 בני ערובה, הביאה לנפגעים רבים משני הצדדים. משרד הבריאות בעזה, שבשליטת חמאס, מדווח על למעלה מ-40,000 הרוגים פלסטינים, בעוד ישראל טוענת שהרגה כ-18,000 לוחמים.