מנכ"ל מטא, מארק צוקרברג, הודה במכתב ביום שני שהממשל של ביידן-האריס לחץ על פייסבוק לצנזר אמריקאים, במיוחד בנוגע לתוכן הקשור ל-COVID-19.
צוקרברג הודה בכך במכתב ליושב ראש ועדת המשפטים של הבית, ג'ים ג'ורדן, מהמפלגה הרפובליקנית מאוהיו, למעלה משנה לאחר שסיפק לוועדה אלפי מסמכים כחלק מהחקירה שלה לגבי הפעלת צנזורה על פלטפורמות מקוונות.
לצד המסמכים, אמר מנכ"ל מטא, החברה סיפקה גם עשרות עובדים לראיונות מתועדים, והדגיש את שיתוף הפעולה של מטא עם החקירה.
מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג
"יש הרבה שיח כרגע על איך הממשל האמריקאי מתקשר עם חברות כמו מטא, ואני רוצה להיות ברור לגבי העמדה שלנו", כתב צוקרברג. "הפלטפורמות שלנו הן לכולם – אנחנו עוסקים בקידום דיבור ובעזרה לאנשים להתחבר בדרך בטוחה ומאובטחת. כחלק מזה, אנחנו שומעים באופן קבוע מממשלות ברחבי העולם ואחרים עם דאגות שונות לגבי הדיאלוג הציבורי ובטיחות הציבור".
הוא אמר לג'ורדן שב-2021, "בכירים" מהממשל של ביידן והבית הלבן "לחצו באופן חוזר ונשנה על צוותינו במשך חודשים לצנזר תוכן מסוים של COVID-19, כולל הומור וסאטירה".
כאשר פייסבוק לא הסכים עם הצנזורה, צוקרברג אמר, הממשל של ביידן הביע הרבה תסכול.
"בסופו של דבר, זו הייתה החלטתנו אם להוריד תוכן או לא, ואנחנו אחראים להחלטות שלנו, כולל שינויים שקשורים ל-COVID-19 שעשינו לאכיפה שלנו בעקבות הלחץ הזה", כתב צוקרברג. "אני מאמין שהלחץ מצד הממשל היה שגוי, ואני מצטער שלא היינו יותר פתוחים לגבי זה".
"אני גם חושב שעשינו כמה בחירות אשר, עם היתרון של התבונה לאחור ומידע חדש, לא היינו מבצעים היום", הוא הוסיף. "כמו שאמרתי לצוותים שלנו באותו הזמן, אני מרגיש בחוזקה שאנחנו לא צריכים להתפשר על סטנדרטים של תוכן בשל לחץ מכל ממשל בכל כיוון – ואנחנו מוכנים להתנגד אם משהו כזה יקרה".
במכתב של יום שני, צוקרברג התייחס גם לסיפור המחשב הנייד של האנטר ביידן.
הוא כתב שה-FBI הזהיר את חברתו על "מבצע רוסי אפשרי של מידע מטעה" בנוגע למשפחת ביידן ובוריסמה, לקראת הבחירות לשנת 2020.
צוקרברג אמר שסיפור של ניו יורק פוסט באותו סתיו דיווח על האשמות שחיתות הקשורות למשפחת ביידן, לכן הם העבירו את הסיפור לבדיקת עובדות והורידו אותו זמנית בזמן המתנה לתגובה.
"מאז התברר שהדיווח לא היה מידע מטעה רוסי, ובדיעבד, לא היינו צריכים להוריד את הסיפור", כתב צוקרברג. "שינינו את המדיניות והתהליכים שלנו כדי לוודא שזה לא יקרה שוב – לדוגמה, אנחנו כבר לא מורידים זמנית דברים בארה"ב בזמן המתנה לבדיקת עובדות".