לאחר שעשרות עובדים במוזיאון בסיאטל עזבו את מקום עבודתם במחאה על תערוכה על אנטישמיות שהם טענו שהיא "ציונית", קבוצות יהודיות באזור ובמוזיאון התחייבו כולם שהתערוכה תמצא בית חדש.
חודשים לאחר מכן, הקבוצות היהודיות עדיין מתכננות להציב גרסה של התערוכה, בשם "מתמודדים עם שנאה יחד". אך הן יעשו זאת ללא שותפיהן המקוריים - חברת המורשת השחורה של מדינת וושינגטון ומוזיאון המוקדש למורשת אסייתית אמריקאית, ילידי הוואי ומורשת איי הפסיפיק. במקום זאת, הקבוצות היהודיות אומרות שהתערוכה תוצג במרחב יהודי.
הקבוצות ציינו "נסיבות מחוץ לשליטתנו", ואמרו שהחוויה השאירה את היהודים המקומיים מבודדים בשעתם הקשה.
"נזק עצום נגרם לקהילה היהודית מכך שלא היה ניתן להציג את התערוכה", אמרה חברת ההיסטוריה היהודית של מדינת וושינגטון ומועצת יחסי הקהילה היהודית של גרייטר סיאטל בהצהרה משותפת. "האנטישמיות היום נמצאת ברמות הגבוהות ביותר שלה מזה 40 שנה, ונדרשת יותר שותפות כדי לעמוד מולה".
חלק מהתערוכה במוזיאון וינג לוק בסיאטל
ההצהרה סיכמה תחושה שיהודים במקומות רבים הביעו במהלך עשרת החודשים האחרונים מאז שחמאס תקף את ישראל והביא למלחמה מתמשכת שגרמה למתיחויות במוזיאונים, אוניברסיטאות, מרכזי תרבות ומקומות עבודה רבים. רבים מהיהודים הביעו תחושת אכזבה מכך שלא חשו את התמיכה שהם אומרים שהם הראו לאנשים מרקעים אחרים בעבר.
"אנו זקוקים לשותפים שהם בעלי עניין בביטחון וברווחת העם היהודי ושעומדים לצידנו גם כשזה קשה", אמרו הקבוצות היהודיות. "באירוניה, בתערוכה שהייתה אמורה להיות על התכנסות יחד כדי להתמודד עם שנאה, השנאה ניצחה. וכתוצאה מכך, הקהילה שלנו מרגישה יותר לבד".
חברת ההיסטוריה היהודית עבדה 18 חודשים ביצירת התערוכה יחד עם חברת המורשת השחורה ומוזיאון וינג לוק של סיאטל. התערוכה, שנערכה בהשראת קמפיין נגד שנאה של הוועד היהודי האמריקאי מתקופת מלחמת העולם השנייה, נפתחה בווינג לוק בסוף מאי וכללה תיאורים של כיצד כל שלוש הקהילות האתניות חוו תופעות של שנאה לאורך השנים.
אבל מחלוקת נפרצה מהר סביב הפרויקט כאשר 26 עובדי וינג לוק עזבו את העבודה ימים לאחר מכן, טוענים שחלקים מהתערוכה שהתמקדו באנטישמיות הכילו חומר ש"העביר נקודות מבט ציוניות". המוזיאון נסגר לחלוטין במהירות, והצוות, שהכריז על עצמו "בשביתה", השיק מימון המונים שהרים יותר מ-11,000 דולר עד כה.
מוזיאון וינג לוק (צילום מסך)
מנהיגי המוזיאון הודיעו שהתערוכה תוקם מחדש ותוצג לקהל במקום אחר במהלך הקיץ. מנכ"ל וינג לוק, ג'ואל בראקיאל טאן, בכתבה ל-Seattle Times, שיתף את מה שהוא אמר שהם "לקחים שנלמדו" מהמאמצים להציג מחדש את התערוכה, כולל, "העבודה הטובה ביותר שלנו מתרחשת כאשר אנו מציעים במות לדיאלוג מורכב ולפגיעות כדי להשרות אזרחות, חסד והבנה בין השונות".
בהתנגדותם לתערוכה המקורית, ציין הצוות של וינג לוק, WLM4Palestine, חלקים שכתוב בהם "היום, אנטישמיות לעיתים קרובות מוסווה כאנטי-ציונות" והדגישו הפגנות בקמפוסים ואת הביטוי "מהנהר ועד הים". חלקים אלו, הצוות טוען בדף המימון ההמונים שלהם, "מנסים למסגר את שחרור פלסטין ואנטי-ציונות כאנטישמיות".