הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
אנטישמיות בחסות בינה מלאכותית: הדיפ-פייק צובר תאוצה
סטריאוטיפים אנטי-יהודים קלאסיים או דמוניזציה חריפה נגד ישראלים מסתתריפ בתמונות וסרטוני AI ועוקפים את הרגולציה שאמורה להילחם בשנאה

תמונות דיפ-פייק אנטישמיות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית ושאינן ניתנות לזיהוי על ידי תוכנה מיועדת צוברות פופולריות, כך עולה ממחקר של Antisemitism Policy Trust.

בדו"ח שכותרתו 'זיהוי דיפ-פייק על ידי Antisemitism Policy Trust ו-Project Decoding Antisemitism' החוקרים מצאו כי "אנטישמיות המיוצרת על ידי בינה מלאכותית נמצאת בעלייה, עם השלכות פוטנציאליות משמעותיות עבור הקהילה היהודית".

דיפ-פייק הם חומרים אורקוליים מניפולטיביים המיוצרים באמצעות בינה מלאכותית ליצירת סרטונים או תמונות מזויפים. ה-Antisemitism Policy Trust אסף גלריה של 51 דיפ-פייק עם תמונות אנטישמיות שהופכות יותר ויותר בלתי ניתנות לזיהוי עבור תוכנות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

"רוב המסווגים הקיימים מציגים ביצועים חלשים מאוד בניתוח דיפ-פייק אנטישמי", קובע הדו"ח. "דפוסים סמויים בתמונה שעלולים להוביל לפרשנות אנטישמית אינם מזוהים מכיוון שגישות מבוססות בינה מלאכותית אינן מתחשבות בפרקטיקות מתפתחות של שימוש או מניפולציה בתמונות בעת זיהוי דיפ-פייק".

החוקרים גילו כי מתוך 51 דיפ-פייק שנחקרו, 28 מהם היו אנטישמיים קלאסיים, המציגים יהודים סטריאוטיפיים כדמויות רעות. השאר עשו דמוניזציה לישראל למטרות מניפולציה רגשית או הפצת דיסאינפורמציה, כך טוען הדו"ח.

"הסתרת סמלי שנאה בתוך תמונות שנראות תמימות לכאורה הפכה לדרך להפיץ שנאה ברשת, עד כדי כך שהפרקטיקה מהווה למעשה זרם משלה בעיצוב בינה מלאכותית גנרטיבית", קובע הדו"ח.

לגבי האחרון, הדו"ח מצא כי תמונת דיפ-פייק נפוצה הייתה "תיאור של ישראלים צמאי דם הפוגעים בילדים פלסטינים".

"כלי בינה מלאכותית נעשים חכמים יותר, ועדיין אלה המבקשים להפיץ שנאה צועדים לפנינו, מרמים את הטכנולוגיה ומשחקים במערכות", אמר דני סטון, ראש Antisemitism Policy Trust, כפי שדווח ב-The Sunday Times.

"מפתחי בינה מלאכותית חייבים לשים הערכות סיכונים ואסטרטגיות נגד שנאה בלב התכנון שלהם", המשיך. "בינתיים, הממשלה צריכה להראות מנהיגות בדחיפות, ולתקן את המשטר הרגולטורי שלנו שכבר מתגלה כלא מתאים למטרה".

הדו"ח מגיע על רקע שיעורי אנטישמיות חסרי תקדים ברחבי העולם, הן באינטרנט והן פנים אל פנים.

ה'ג'רוזלם פוסט' דיווח בעבר כי הסוכנות לזכויות יסוד של האיחוד האירופי (EUFRA) תיעדה עלייה של עד 400% בפעילות אנטישמית מאז פרוץ המלחמה. בנוסף, EUFRA מצאה גם כי 96% מהיהודים נתקלים באנטישמיות בחיי היומיום שלהם.

בנוגע לתוכן מקוון, ה-EUFRA דיווחה כי לבריטניה יש את המספר הגבוה ביותר של פוסטים אנטישמיים, כ-2.5 מיליון, אחריה ספרד עם 1.3 מיליון וצרפת עם 1.15 מיליון.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE