הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מתחת לגשר במיאמי: קובנים חסרי בית בנו "מתחם דירות" מאולתר
התמודדות מרגשת עם משבר הדיור: מהגרים הקימו קהילה שלמה עם חשמל ומיזוג אוויר; "זו הדרך היחידה שלנו לשרוד"

קבוצת מהגרים קובנים חסרי בית הקימה "מתחם דירות" מאולתר מתחת לאחד הגשרים במיאמי, במה שהפך לסמל מטלטל של משבר ההגירה בארצות הברית. המתחם, שתועד בסרטון שהפך לוויראלי ברשת טיקטוק, כולל מערכת חשמל, מיזוג אוויר ומתקנים בסיסיים נוספים, ומדגים את התושייה והייאוש של אלה שנותרו ללא קורת גג.

"זה לא מקרה בודד," מספר בעל חשבון הטיקטוק Conductadade, שתיעד את המתחם. "אנחנו רואים יותר ויותר מקומות כאלה צצים ברחבי העיר. זו תופעה שהולכת ומתרחבת." לדבריו, המתחם מתפקד כמעין קהילה קטנה, כשתושביו מנסים ליצור תחושת בית בתנאים הקשים ביותר.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


"זה לא מקרה בודד," מספר בעל חשבון הטיקטוק Conductadade, שתיעד את המתחם. "אנחנו רואים יותר ויותר מקומות כאלה צצים ברחבי העיר. זו תופעה שהולכת ומתרחבת"

 

המצב של המהגרים הקובנים במיאמי מורכב במיוחד בשל היעדר מסמכים חוקיים, המגביל את אפשרויות התעסוקה שלהם ואת יכולתם לגשת לדיור הולם. "בלי מסמכים, אי אפשר להשיג עבודה יציבה," מסביר אחד המתגוררים במתחם. "וכשאין עבודה, אין אפשרות לשכור דירה. זה מעגל שקשה מאוד לצאת ממנו."

הקהילה הקובנית במיאמי מגלה סולידריות עם חסרי הבית, ויוזמות קהילתיות שונות מנסות לספק תמיכה רגשית, תרומות ומשאבים. "אנחנו מנסים לעזור ככל שאפשר," אומרת מריה גונזלס, פעילה חברתית בקהילה הקובנית. "אבל הבעיה גדולה מדי בשביל שנוכל לפתור אותה לבד. אנחנו זקוקים לעזרה ממשלתית."

המצוקה של המהגרים הקובנים משקפת בעיה רחבה יותר של משבר דיור וקשיי קליטה שמשפיעים על אלפי מהגרים ממדינות שונות. יוקר המחיה הגבוה במיאמי, יחד עם המחסור בדיור בר-השגה, יוצרים מציאות קשה במיוחד עבור מי שמגיע לעיר בתקווה לחיים טובים יותר.

 

לצפייה בסרטון: https://www.tiktok.com/@conductadade/video/7459076082730470702

 

"מה שאנחנו רואים כאן הוא רק קצה הקרחון," אומר ד"ר חוסה רמירז, מומחה להגירה מאוניברסיטת מיאמי. "המתחם הזה מתחת לגשר הוא ביטוי פיזי של משבר הומניטרי עמוק יותר. אנשים אלה נמלטו ממצוקה במדינתם רק כדי למצוא את עצמם במצוקה אחרת כאן."

למרות התנאים הקשים, תושבי המתחם מפגינים חוסן מרשים. הם יצרו מערכת תמיכה הדדית, מסייעים זה לזה במציאת עבודות מזדמנות, ומשתפים במשאבים המועטים שברשותם. "אנחנו משפחה אחת גדולה כאן," אומר אחד התושבים. "אולי אין לנו הרבה, אבל מה שיש אנחנו חולקים."

בינתיים, ארגוני סיוע מקומיים קוראים לרשויות להתערב ולספק פתרונות דיור זמניים ושירותים בסיסיים לחסרי הבית. "אי אפשר להתעלם מהמצב הזה יותר," אומרת לואיסה מרטינז, מנהלת ארגון סיוע מקומי. "אנחנו צריכים פתרון מערכתי שיכלול גישה למסמכים חוקיים, הכשרה מקצועית, ודיור זמני."

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE