הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
שופט פדרלי מקפיא את צו טראמפ לביטול אזרחות לילדי מהגרים
מכה משפטית לנשיא: בית המשפט בסיאטל עצר ליישום של 14 יום את הצו השנוי במחלוקת שנועד לשלול אזרחות אמריקאית אוטומטית מילדים שנולדו להורים לא מתועדים
השופט הפדרלי ג'ון קוגהנור הוציא היום צו מניעה זמני המקפיא את יישום הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ לביטול זכות האזרחות האוטומטית לילדים שנולדים בארה"ב להורים שוהים בלתי חוקיים. ההחלטה הדרמטית, שתקפה למשך שבועיים, באה בעקבות תביעה שהגישו ארבע מדינות - וושינגטון, אריזונה, אילינוי ואורגון - הטוענות כי הצו מנוגד לחוקה.
 
על פי הצו הנשיאותי שנחתם בתחילת השבוע, הממשל יפסיק להכיר באזרחות אוטומטית לילדים שנולדים בארה"ב להורים שוהים בלתי חוקיים, אלא אם אחד מההורים הוא אזרח אמריקאי או תושב קבע. כמו כן, הצו אוסר על הענקת אזרחות אוטומטית לילדי מהגרים השוהים בארה"ב באשרות עבודה, סטודנט או תייר זמניות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


היועץ המשפטי של מדינת וושינגטון, ניק בראון (דמוקרט), נואם במסיבת עיתונאים ביום שלישי בסיאטל, בה הודיע כי וושינגטון תצטרף לתביעה פדרלית נגד הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ לביטול אזרחות מכוח לידה

 

הצו מאיים על עתידם של כ-153,000 ילדים הנולדים מדי שנה להורים לא מתועדים ברחבי ארה"ב. בתביעתן טוענות המדינות כי הצו מפר את התיקון ה-14 לחוקה משנת 1868, הקובע כי "כל אדם שנולד או התאזרח בארצות הברית, והכפוף לסמכות השיפוט שלה, הוא אזרח ארצות הברית והמדינה שבה הוא מתגורר".

משרד המשפטים טוען מנגד כי למדינות אין זכות עמידה בתביעה נגד הממשל הפדרלי, וכי הצו אינו מחייב את המדינות לשאת בעלויות או נטל מנהלי נוסף. "הנזק הנטען קטן משמעותית מהנזק שייגרם לממשלה ולאינטרס הציבורי", נכתב בתגובת הממשל, המדגיש כי "לגורמי הממשל חייב להיות שיקול דעת רחב בניהול מערכת ההגירה".

 

 

התביעה בוושינגטון היא אחת מכמה תביעות שהוגשו נגד הצו. קואליציה נוספת של 18 מדינות ומחוז קולומביה הגישה תביעה דומה במסצ'וסטס, ולפחות שלושה ארגוני זכויות אזרח מובילים הגישו תביעות משלהם.

המדינות התובעות טוענות כי הצו יהפוך אלפי תינוקות בתחומן לחסרי מעמד מדי שנה, ויצור "מעמד נחות חדש בארצות הברית" של אנשים החשופים למעצר וגירוש. "רבים מהם יהפכו לחסרי אזרחות - כלומר, אזרחים של שום מדינה", נכתב בתביעה.

הצו אמור היה להיכנס לתוקף באמצע פברואר, אך כעת עתידו תלוי בהחלטות בתי המשפט. המערכה המשפטית צפויה להגיע בסופו של דבר לבית המשפט העליון, שם תיבחן פרשנותו של התיקון ה-14 לחוקה בהקשר של הגירה בלתי חוקית במאה ה-21.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE