הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חשיפה: קבלני ביטחון אמריקאים יפקחו על הפסקת האש בעזה
לראשונה: חברות אבטחה פרטיות יבצעו בדיקות נשק במעבר נצרים כחלק מהסכם הפסקת האש בן 42 הימים, במטרה לאפשר חזרת עקורים לצפון הרצועה
חברות אבטחה אמריקאיות פרטיות יסייעו בפיקוח על חזרת פלסטינים עקורים לצפון רצועת עזה, כך נחשף היום מפי ארבעה גורמים רשמיים המעורים בפרטים. על פי ההסכם, הקבלנים יבצעו בדיקות בטחוניות לכלי רכב במסדרון נצרים, המחלק את הרצועה לשניים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


"לכל הפחות אקים אוהל בתוך ההריסות", אמר בילאל כוהיל, תושב העיר עזה שביתו נהרס בתחילת המלחמה 

 

אחת החברות שנבחרו למשימה היא Safe Reach Solutions, שתעסוק בלוגיסטיקה ותכנון. עם זאת, פרטי מעורבותה המדויקים, כמו גם זהות הגורם המממן, טרם הובהרו. האתר של החברה, שנרשם ב-2024, כמעט ריק ממידע על פעילותה.

על פי תנאי הפסקת האש, שנכנסה לתוקף ביום ראשון בתיווך קטאר, מצרים וארה"ב, צה"ל צפוי להתחיל בנסיגה חלקית מהאזור בסוף השבוע. פלסטינים הולכי רגל יורשו לחזור צפונה ללא בידוק, בעוד שכלי רכב יעברו בדיקות החל מיום שבת. עם זאת, שניים מהגורמים ציינו כי יישום המנגנון עשוי להימשך כשבועיים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הדגיש בחודשים האחרונים כי ישראל לא תאפשר לחמושים לחזור לצפון הרצועה. המתווה הנוכחי מהווה פשרה בין דרישות הביטחון הישראליות לתנאי חמאס לנסיגת צה"ל.

לפי שני גורמים, ישראל מקווה כי קבלני הביטחון הפרטיים יהוו בסיס לכוח בינלאומי גדול יותר בתמיכת מדינות המפרץ, שינהל את עזה בעתיד. עם זאת, הם הדגישו כי איחוד האמירויות וסעודיה אינן מעורבות בשלב זה.

 

למעלה ממיליון עקורים פלסטינים מצטופפים כיום באזור אל-מוואסי בדרום הרצועה, שהוגדר כ"אזור הומניטרי" על ידי ישראל

למעלה ממיליון עקורים פלסטינים מצטופפים כיום באזור אל-מוואסי בדרום הרצועה, שהוגדר כ"אזור הומניטרי" על ידי ישראל. רובם חיים במחנות אוהלים בתנאים קשים, כשהם נאבקים למצוא מזון, מים נקיים ומחסה. "לכל הפחות אקים אוהל בתוך ההריסות", אמר בילאל כוהיל, תושב העיר עזה שביתו נהרס בתחילת המלחמה.

בינתיים, בעקבות הפסקת האש, לוחמי חמאס שבו להופיע ברחובות עזה במפגן כוח, דבר שהחליש את תקוות ישראל להפיל את הארגון למרות 15 חודשי לחימה שגבו את חייהם של למעלה מ-45,000 בני אדם, על פי גורמי בריאות בעזה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE