המתיחות בין הנשיא דונלד טראמפ למושל קליפורניה גווין ניוסום מגיעה לשיא חדש ערב ביקורו המתוכנן של הנשיא באזורי השריפות בלוס אנג'לס. בעוד המושל ניוסום חותם על חבילת סיוע מדינתית בסך 2.5 מיליארד דולר, טראמפ מאיים להתנות את הסיוע הפדרלי בשינויים במדיניות המים של המדינה.
ניוסום, שיחסיו עם טראמפ מתוחים מאז תקופת כהונתו הראשונה של הנשיא, ניסה להפגין פתיחות: "אני אסיר תודה שהוא נענה להזמנתנו, ואני מצפה לקבל את פניו," אמר המושל
בראיון לשון האניטי שודר אמש, הצהיר הנשיא: "אני לא חושב שעלינו לתת לקליפורניה דבר עד שיאפשרו זרימת מים למערכת שלהם," תוך שהוא מעלה טענות בנוגע להטיית מים לדלתא של נהרות סקרמנטו-סן חואקין כגורם למחסור במים בתחילת השריפות. טענות אלו הוכחו כשגויות על ידי מומחים בתחום.
ניוסום, שיחסיו עם טראמפ מתוחים מאז תקופת כהונתו הראשונה של הנשיא, ניסה להפגין פתיחות: "אני אסיר תודה שהוא נענה להזמנתנו, ואני מצפה לקבל את פניו," אמר המושל. "אנחנו מוודאים שכל המשאבים הדרושים לו לתדרוך מוצלח יהיו זמינים."
בקונגרס, הרפובליקנים בהובלת יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון תומכים בעמדת הנשיא ומציעים להתנות את הסיוע הפדרלי. זאת בזמן שהמדינה מתמודדת עם נזקי השריפות שפרצו ב-7 בינואר, אשר הסבו נזקים בהיקף של מיליארדי דולרים.
המתיחות הפוליטית מתעצמת גם על רקע מדיניות ההגירה החדשה של הנשיא, המאפשרת לרשות ההגירה והאכיפה (ICE) לערוך פשיטות במקומות שנחשבו עד כה למקלט, כולל בתי ספר וכנסיות. צעד זה נתפס בקליפורניה כפגיעה ישירה במדיניות המדינה.
ראש עיריית לוס אנג'לס, קארן באס, מדווחת על תקשורת רציפה עם הבית הלבן בנוגע לביקור, אך פרטיו הסופיים טרם סוכמו. טראמפ מצידו התבטא בחריפות כשאמר שהוא "אפילו לא חשב" על אפשרות פגישה עם ניוסום במהלך הביקור.
הביקור מגיע בעיתוי רגיש במיוחד, כאשר מאמצי הדחה חדשים נגד ניוסום מתגבשים בעקבות השריפות. המתח בין הממשל הפדרלי למדינה משקף מאבק עמוק על סמכויות וערכים, במיוחד בנושאי סביבה והגירה.
בעוד תושבי קליפורניה ממתינים לסיוע, עתיד התמיכה הפדרלית נותר לא ברור. ביקורו של טראמפ מחר עשוי להכריע לא רק את גורל הסיוע לנפגעי השריפות, אלא גם את עתיד היחסים בין המדינה הגדולה ביותר בארצות הברית לממשל הפדרלי בתקופה רגישה זו.