על פי תנאי ההסכם, חמאס היה אמור לשחרר את כל השבויות האזרחיות לפני שחרור חיילות צה"ל. ישראל דרשה השבוע כי ארבל יהוד, בת 29, תיכלל בחילופים של סוף השבוע, אך על פי הדיווחים היא מוחזקת בידי הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני ולא בידי חמאס.
עבור כל חיילת שתשוחרר, ישראל תשחרר 50 אסירים פלסטינים - כולל 30 שנידונו למאסר עולם. מתוך 97 השבויים הישראלים - אזרחים וחיילים - שהיו רשומים בשבי בעת חתימת ההסכם, מעריכים כי רק 60 עודם בחיים.
ההסכם, שנחתם בשבוע שעבר, כולל שלושה שלבים: בשלב הראשון, שנמצא כעת בעיצומו, יתקיים מתווה לשחרור הדרגתי של שבויים תמורת אסירים פלסטינים, תוך הפסקת אש בת שישה שבועות. במהלך תקופה זו ייכנסו לעזה מאות משאיות סיוע הומניטרי מדי יום, וחיילי צה"ל ייסוגו זמנית לאזור חיץ לאורך הגבול.
בשלב השני, שיחל 16 ימים לאחר הפסקת האש, ייפתח משא ומתן על פתרון קבע להפסקת האלימות. אם יושג הסכם נוסף בשלב זה, כל השבויים הנותרים ישוחררו ובתמורה ישראל תיסוג לחלוטין מעזה - אך רק לאחר שחמאס יוותר על כוחו הצבאי והפוליטי.

בשלב השני, שיחל 16 ימים לאחר הפסקת האש, ייפתח משא ומתן על פתרון קבע להפסקת האלימות. אם יושג הסכם נוסף בשלב זה, כל השבויים הנותרים ישוחררו ובתמורה ישראל תיסוג לחלוטין מעזה
השלב השלישי והאחרון של הפסקת האש עשוי לכלול את מסירת גופות השבויים הנותרים בעזה בתמורה לתוכנית שיקום בת שלוש עד חמש שנים בשטח הפלסטיני ההרוס, תחת פיקוח בינלאומי.
הפסקת האש הנוכחית היא הראשונה בעזה מאז נובמבר 2023, כאשר התקיימה הפוגה קצרה במסגרת הסכם זמני. הסכסוך הנוכחי פרץ ב-7 באוקטובר 2023, כאשר חמאס ובעלי בריתו הרגו כ-1,200 איש בישראל במתקפת פתע וחטפו כ-250 בני ערובה.