הנשיא ולדימיר פוטין מביע דאגה גוברת מבעיות בכלכלה רוסיה, בעוד דונלד טראמפ דוחף לסיום הסכסוך באוקראינה, כך דיווחו חמישה מקורות המכירים את המצב לסוכנות הידיעות רויטרס.
כלכלת רוסיה, המונעת מיצוא נפט, גז ומינרלים, צמחה באופן משמעותי במהלך השנתיים האחרונות למרות סבבים מרובים של סנקציות מערביות שהוטלו לאחר הפלישה לאוקראינה ב-2022. עם זאת, הפעילות הכלכלית המקומית נמצאת תחת לחץ בחודשים האחרונים בשל מחסור בכוח אדם ושיעורי ריבית גבוהים שהוכנסו כדי להתמודד עם האינפלציה, שהואצה תחת הוצאות השיא עבור הצבא.
לפי שניים מהמקורות המכירים את הדיונים בקרמלין, מצב זה תרם לתפיסה בקרב חלק מהאליטה הרוסית כי הסדר מוסכם למלחמה הוא רצוי.
טראמפ, שחזר לתפקיד ביום שני האחרון, הבטיח לפתור במהירות את הסכסוך באוקראינה, המלחמה הגדולה ביותר באירופה מאז מלחמת העולם השנייה. השבוע הוא אמר כי סנקציות נוספות ומכסים על רוסיה צפויים אלא אם כן פוטין ינהל משא ומתן, והוסיף כי רוסיה מתקדמת לקראת "צרות גדולות" בכלכלה.
אולג ויוגין, לשעבר סגן יו"ר הבנק המרכזי של רוסיה, אמר בראיון כי "רוסיה, כמובן, מעוניינת כלכלית במשא ומתן לסיום דיפלומטי של הסכסוך," בהתייחסו לסיכון של עיוותים כלכליים גוברים כאשר רוסיה מגבירה את ההוצאות הצבאיות והביטחוניות.
הבנק המרכזי והקרן המונטרית הבינלאומית חוזים צמיחה של פחות מ-1.5% השנה, למרות שהממשלה מציגה תחזית אופטימית מעט יותר. האינפלציה התקרבה לספרות כפולות למרות העלאת הריבית הבסיסית ל-21% באוקטובר.
פוטין מאמין כי יעדי המלחמה העיקריים כבר הושגו, כולל שליטה בשטח המחבר את רוסיה היבשתית לחצי האי קרים, והחלשת הצבא האוקראיני, אמר אחד המקורות המכירים את החשיבה בקרמלין. הנשיא הרוסי גם מכיר במתח שהמלחמה מטילה על הכלכלה, ציין המקור, תוך התייחסות ל"בעיות גדולות באמת" כמו ההשפעה של שיעור הריבית הגבוה על עסקים ותעשייה שאינם צבאיים.
רוסיה העלתה את הוצאות הביטחון לשיא של 6.3% מהתמ"ג השנה, המהווים שליש מהוצאות התקציב. ההוצאה תרמה לאינפלציה, ויחד עם מחסור בכוח אדם בזמן המלחמה, הובילה לעליית שכר.
דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב, כשנשאל על הדיווח של רויטרס, הכיר ב"גורמים בעייתיים" בכלכלה, אך אמר שהיא מתפתחת בקצב גבוה ומסוגלת לעמוד בכל הדרישות הצבאיות בהדרגה, כמו גם בכל צרכי הרווחה והצרכים החברתיים.