הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מכה לטראמפ: שופטת פדרלית חסמה את הניסיון לבטל אזרחות אוטומטית לילדי מהגרים
בית המשפט במרילנד: "הצו הנשיאותי סותר את התיקון ה-14 לחוקה ו-250 שנות היסטוריה" • הצו יחול בכל רחבי ארה"ב • הבית הלבן צפוי לערער
 

שופטת פדרלית במרילנד הנחיתה אתמול (רביעי) מכה משפטית לנשיא טראמפ, כאשר הוציאה צו מניעה ארצי נגד ניסיונו לבטל את הענקת האזרחות האוטומטית לילדים שנולדים בארה"ב להורים מהגרים לא חוקיים או זמניים.

השופטת דבורה ל. בורדמן, שמונתה לתפקידה על ידי הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, קבעה כי "הצו הנשיאותי מתנגש עם הלשון המפורשת של התיקון ה-14 לחוקה, סותר תקדים מחייב של בית המשפט העליון בן 125 שנה, ומנוגד ל-250 שנות היסטוריה של אזרחות מכוח לידה בארה"ב".

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


צו מניעה ארצי נגד ניסיונו טראמפ לבטל את הענקת האזרחות האוטומטית לילדים שנולדים בארה"ב להורים מהגרים לא חוקיים או זמניים

 

"בית המשפט העליון של ארצות הברית דחה באופן מוחץ את פרשנותו של הנשיא לסעיף האזרחות בתיקון ה-14", כתבה השופטת בהחלטתה. "למעשה, אף בית משפט במדינה מעולם לא תמך בפרשנות של הנשיא. בית משפט זה לא יהיה הראשון".

התביעה הוגשה על ידי חמש נשים הרות שאינן בעלות מעמד הגירה חוקי, ושני ארגונים ללא מטרות רווח העובדים עם מהגרים. השופטת הצדיקה את החלת הצו ברמה הארצית בכך שאחד מהתובעים מייצג חברים בכל מדינה, כולל מאות נשים הרות שעשויות ללדת בשבועות הקרובים.

צו המניעה הזה קבוע יותר מהצו הזמני שהוצא ב-23 בינואר על ידי שופט פדרלי בסיאטל, שהיה בתוקף ל-14 ימים בלבד. ברוב המקרים, צו מניעה מקדמי נשאר בתוקף עד לסיום ההליכים המשפטיים או עד שערכאה גבוהה יותר מבטלת אותו.

 

 

המכון לסנגור חוקתי והגנה באוניברסיטת ג'ורג'טאון, המייצג את התובעים, טען כי הצו הנשיאותי מפר את זכויות היסוד המעוגנות בחוקה האמריקאית. ההחלטה מהווה מכשול משמעותי לאחת מהבטחות הבחירות המרכזיות של טראמפ בנושא ההגירה.

החלטה זו היא חלק משורה של החלטות שיפוטיות המעכבות יוזמות שונות של ממשל טראמפ בתחילת כהונתו השנייה. בשבועות האחרונים, בתי משפט פדרליים הוציאו צווי מניעה נגד מדיניות חדשה בנושאי הגירה, איכות סביבה וזכויות אדם.

הבית הלבן טרם הגיב רשמית להחלטה, אך גורמים בממשל מסרו כי הם מתכוונים לערער על ההחלטה לבית המשפט לערעורים. מומחים משפטיים מעריכים כי הסוגיה עשויה להגיע בסופו של דבר לבית המשפט העליון, שם יש כיום רוב שמרני.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE