הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
גיוס המונים שובר שיא: רבע מיליארד דולר נתרמו לנפגעי השריפות בלוס אנג'לס
מנכ"ל GoFundMe, שביתו פונה בעצמו בשריפה, חושף: התרומות עברו את סך כל אסונות הטבע בעולם בשנה שעברה; "עכשיו המשימה היא בעצמות שלי"

פלטפורמת גיוס ההמונים GoFundMe הפכה לקו חיים משמעותי עבור נפגעי השריפות בלוס אנג'לס, עם תרומות בסך למעלה מ-250 מיליון דולר - סכום הגבוה ב-20 מיליון דולר מסך כל התרומות שגויסו באתר עבור אסונות טבע בכל העולם בשנה שעברה. יותר ממיליון תורמים מ-160 מדינות תרמו למאמץ.

עבור טים קדוגן, מנכ"ל החברה, המשבר הפך לאישי כאשר שריפת איטון אילצה אותו לפנות את ביתו באלטדינה בינואר. "הייתה לי משימה לעזור לאנשים לעזור זה לזה," אמר קדוגן בן ה-54. "הרגשתי שזה עמוק בליבי. אבל עכשיו זה בעצמות שלי."

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


טים קדוגן, מנכ"ל GoFundMe, בשרידי בניין באזור המסחרי של אלטדינה שנחרב בשריפת איטון

 

למרות הסכום המרשים, התרומות אינן יכולות לכסות את העלות העצומה של שיקום אלטדינה, פסיפיק פאליסיידס ואזורים אחרים שנפגעו, המוערכת בעשרות מיליארדי דולרים. המשימה תיפול בעיקר על חברות הביטוח, יזמים פרטיים והממשלה. יתרה מכך, גיוסי המונים סופגים ביקורת על כך שהם מיטיבים עם בעלי רשתות חברתיות עשירות יותר.

חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מצאו פערים משמעותיים בין קבוצות אוכלוסייה שונות: הקמפיין החציוני ברשימת המשפחות הלטיניות גייס קצת יותר מ-15,000 דולר, ואילו ברשימת המשפחות השחורות כ-17,500 דולר. שתי הקבוצות נופלות משמעותית מהחציון הכללי של קמפיינים מאומתים באתר, העומד על יותר מ-25,000 דולר.

בין אלה שפנו לאתר לעזרה נמצאת קתרין רמירז, אם חד-הורית לשניים, שאיבדה את הבית אותו שכרה בשריפת איטון. הקמפיין שחבריה הקימו עבורה גייס עד כה קצת יותר מ-13,000 דולר - חלק קטן מ-150,000 הדולר שהיא מעריכה שתזדקק להם כדי להחליף את ציוד הטיפול המיוחד הנדרש לבנה הסובל משיתוק מוחין.

כדי להתמודד עם שאלות של הוגנות, החברה העניקה תרומות של 1,000 דולר ליותר מ-5,000 קמפיינים, מכספים שגייסה דרך הזרוע הלא-רווחית שלה. אותה קרן שימשה גם לתמיכה בארגוני צדקה מקומיים המספקים סיוע ישיר למשפחות נזקקות.

 

דיימן רייט, משמאל, ואביו קלרנס רייט, מול ביתם באלטדינה שנהרס בשריפת איטון

 

האתר נאלץ להתמודד גם עם קמפיינים מזויפים שניסו לנצל את גל הנדיבות הציבורית. מתיו מוריי, מנהל ענייני רגולציה ב-GoFundMe, מוביל צוות של יותר מ-80 עובדים - כ-10% מכוח העבודה של החברה - המוקדש לאמון ובטיחות, המשתמש בלמידת מכונה וביקורת אנושית לאיתור הונאות.

"אנחנו לא יכולים לשנות את המבנה הסוציו-אקונומי של המדינה הזו," אמר קדוגן, שמנהל את GoFundMe מאז 2020. "אבל אנחנו יכולים לעשות שינוי." החברה מגבירה את החשיפה של רשימות המשפחות המפונות ברשתות החברתיות, לעתים בעזרת ידוענים ומשפיעני רשת, ומספקת תמיכה באימות הקמפיינים.

בתוך כל זאת, קדוגן עצמו אינו יכול לחזור לביתו למשך חודשים, אם לא יותר. הוא נאלץ להתמודד עם הגשת תביעות ביטוח ומציאת מקום מגורים חדש למשפחתו, בזמן שהוא מנהל את אחת העליות הגדולות ביותר בתרומות שנעשו אי פעם דרך הפלטפורמה שלו.

100% לא
0% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE