מחקרים מדעיים חדשים מאשרים: להיות באהבה טוב ללב - תרתי משמע.
"יש עדויות מדעיות המראות שמערכות יחסים תומכות ומאושרות תורמות לבריאות הלב," מסבירה ד"ר ג'וי גלבמן, קרדיולוגית במרכז הרפואי ניו-יורק-פרסביטריאן ובית הספר לרפואה וייל קורנל. "אחת התיאוריות היא שמערכת יחסים אוהבת מעלה את רמות האוקסיטוצין ומורידה הורמוני מתח כמו קורטיזול, מה שמשפר את לחץ הדם ואת בריאות הלב בכלל."
![](https://nuhomecrm.s3.amazonaws.com/hebrewnews/5ea3ff9a-d6ba-4255-a1ee-c5d7dcdb0fa1.jpg)
אוקסיטוצין, המכונה "הורמון האהבה", משתחרר במוח דרך מגע פיזי כמו חיבוקים, נשיקות ואינטימיות. הוא מקדם יצירת קשר ותחושת אמון תוך הפחתת מתח, מה שמיטיב עם הלב. מחקר משנת 2019 מציע שאוקסיטוצין יכול לעכב ואפילו להפוך הצטברות של שומן וכולסטרול בעורקים, ובכך להאט את התקדמות מחלת לב כלילית.
מחקרים מראים שאנשים נשואים עם מחלות לב נמצאים בסיכון נמוך יותר להתקף לב או למוות ממחלות לב וכלי דם. מחקר משנת 2017 מצא שלרווקים יש שיעור תמותה ממחלות לב גבוה ב-45% בהשוואה לנשואים. החוקרים מאמינים שמעבר להשפעות החיוביות של החברות, נוכחות בן או בת זוג שמזכירים לקחת תרופות ולשמור על אורח חיים בריא מסבירה את הקשר הזה.
עם זאת, ההשפעה החיובית של הנישואין על בריאות הלב חזקה יותר אצל גברים. על פי מחקר משנת 2023, גברים רווקים נמצאים בסיכון כפול למוות מאי ספיקת לב תוך חמש שנים מהאבחון בהשוואה לגברים נשואים או נשים בכל מצב משפחתי.
חשוב לציין שלא רק אהבה רומנטית משפרת את בריאות הלב. "רשת חברתית תומכת של חברים ומשפחה יכולה גם היא להועיל לבריאות," מוסיפה ד"ר גלבמן. "אפילו החזקת חיית מחמד יכולה לשפר את בריאות הלב על ידי שמירה על פעילות גופנית וחברתית רבה יותר."