במהלך ביקור רווי סתירות במינכן, סגן הנשיא ג'יי די וונס עורר סערה בינלאומית כשביום חמישי ביקר במחנה ההשמדה דכאו והצהיר על מחויבותו למאבק באנטישמיות, ולמחרת נפגש עם אליס ויידל, מנהיגת מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) המואשמת בהמעטת חומרת פשעי הנאצים.
בביקורו בדכאו, התרגש וונס כשסייר עם ניצול השואה בן ה-97, אבא נאור, והצהיר: "להיות כאן ולראות את זה מקרוב באמת ממחיש איזה רוע נורא בוצע ומדוע עלינו להבטיח שזה לעולם לא יקרה שוב." אולם למחרת, בצעד חסר תקדים, הפך לבכיר האמריקני הבכיר ביותר שנפגש עם מנהיגת ה-AfD, מפלגה הידועה בעמדותיה השנויות במחלוקת לגבי תרבות הזיכרון הגרמנית.
סגן הנשיא ג'יי די וונס עורר סערה בינלאומית כשביום חמישי ביקר במחנה ההשמדה דכאו והצהיר על מחויבותו למאבק באנטישמיות, ולמחרת נפגש עם אליס ויידל, מנהיגת מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) המואשמת בהמעטת חומרת פשעי הנאצים
ארגונים יהודיים ברחבי העולם מתחו ביקורת חריפה על מה שהם מכנים "צביעות מזעזעת". "לא ניתן להפריד בין המאבק באנטישמיות לבין ההתנגדות למפלגות המבקשות לטשטש את זכר השואה," אמר בכיר בארגון יהודי אירופי. "הפגישה עם ה-AfD יום אחרי ביקור בדכאו היא סטירת לחי לניצולי השואה ולקהילה היהודית כולה."
בנאומו בכנס הביטחון במינכן, התמקד וונס בביקורת על מדיניות ההגירה האירופית, תוך שהוא מהדהד רטוריקה המזכירה לרבים תקופות אפלות בהיסטוריה האירופית. "אף בוחר ביבשת הזו לא הצביע בעד פתיחת השערים למיליוני מהגרים לא מתועדים," אמר וונס, משתמש בשפה שמבקרים משווים לרטוריקה אנטי-מהגרים של שנות ה-30.
ה-AfD, שנוסדה ב-2013, מתמודדת עם האשמות בהמעטת חומרת השואה ובקידום לאומנות גרמנית. המפלגה טוענת שגרמניה המודרנית צריכה "לשים קץ לתרבות האשמה" בנוגע לעברה הנאצי, עמדה שנתפסת כמסוכנת במיוחד לאור העלייה העכשווית באנטישמיות באירופה.
היסטוריונים ומומחים מזהירים כי הלגיטימציה שמעניק וונס ל-AfD מסוכנת במיוחד בתקופה של עלייה בשנאת זרים ואנטישמיות ברחבי אירופה. "אי אפשר להפריד בין המאבק באנטישמיות לבין ההתנגדות לכוחות פוליטיים המבקשים לשכתב את ההיסטוריה," אמר היסטוריון בכיר מאוניברסיטת ברלין.
הביקור המעורר מחלוקת במינכן משקף את המתח הגובר בין המחויבות המוצהרת של ממשל טראמפ-וונס למאבק באנטישמיות לבין תמיכתו בתנועות לאומניות באירופה. בעוד שבוושינגטון מדגישים את חשיבות זכר השואה, הפגישה עם ה-AfD מעלה שאלות קשות לגבי המחיר המוסרי של בריתות פוליטיות.
מנהיגי הקהילה היהודית בגרמניה הביעו דאגה עמוקה מהמסר שמעביר הביקור. "כשסגן נשיא אמריקני מעניק לגיטימציה למפלגה המבקשת לשנות את תרבות הזיכרון הגרמנית, זה מסוכן לא רק ליהודים אלא לדמוקרטיה כולה," אמר מנהיג קהילתי בולט.