הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מלחמת הטיטאנים: הקרב על עתיד הבינה המלאכותית
איך הפכו אילון מאסק וסם אלטמן משותפים קרובים ליריבים המרים ביותר בעולם הטכנולוגיה • הצעת רכש עוינת של 97 מיליארד דולר ומאבק על השפעה בבית הלבן של טראמפ

מה שהחל כידידות קרובה בין שני מגדולי עולם הטכנולוגיה, הפך למאבק חסר תקדים על עתיד הבינה המלאכותית. אילון מאסק וסם אלטמן, שייסדו יחד את חברת OpenAI ב-2015, נמצאים כעת בעיצומו של קרב איתנים שעלול להכריע את עתידה של אחת הטכנולוגיות המשפיעות ביותר של המאה ה-21.

השבוע הגיע העימות לשיא חדש כאשר מאסק הציע 97.4 מיליארד דולר לרכישת נכסי הארגון ללא כוונת רווח השולט ב-OpenAI. ההצעה הגיעה יום לאחר שאלטמן הכריז בבית הלבן, לצד הנשיא טראמפ, על השקעה של 500 מיליארד דולר בתשתיות בינה מלאכותית במסגרת פרויקט "Stargate" - הכרזה שהותירה את מאסק, שנחשב ל"חבר מספר אחת" של טראמפ, המום וזועם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הסכסוך בין השניים החל ב-2018, כאשר מאסק עזב את OpenAI בעקבות מאבק שליטה. המתיחות החריפה עם השקת ChatGPT בסוף 2022, שהפך לאחד המוצרים המצליחים ביותר בהיסטוריה של הטכנולוגיה

 

הסכסוך בין השניים החל ב-2018, כאשר מאסק עזב את OpenAI בעקבות מאבק שליטה. המתיחות החריפה עם השקת ChatGPT בסוף 2022, שהפך לאחד המוצרים המצליחים ביותר בהיסטוריה של הטכנולוגיה. מאסק, שהופתע מההצלחה והתוסכל מכך שאינו חלק ממנה, הקים את חברת xAI המתחרה, אך נכשל בניסיון להפוך ליריב משמעותי.

"אלטמן הוא בן 39, מאסק בן 53, והם שונים בתכלית", מספרים גורמים המכירים את השניים. "בעוד מאסק חווה ילדות קשה של אלימות והתעללות מילולית, אלטמן היה תלמיד מצטיין שהוריו עודדו אותו להאמין שהכל אפשרי. מאסק ידוע כאדם תוקפני, בעוד אלטמן נוטה לומר לאנשים את מה שהם רוצים לשמוע. מאסק הוא מהנדס המעורב בפרטים הטכניים, ואלטמן הוא אינטלקטואל המתעניין בפילוסופיה, מדע וספרות."

בתחילת דרכם נפגשו השניים לארוחות ערב קבועות בכל יום רביעי, שם דנו בתרחישים אפוקליפטיים ובסכנות הבינה המלאכותית. הם הקימו את OpenAI כמיזם ללא כוונת רווח במטרה למנוע מגוגל להשתלט על פיתוח הטכנולוגיה. אך ב-2017, כשהתברר שנדרש הון עצום להמשך הפיתוח, פרץ הסכסוך על השליטה בחברה.

 

 

פרויקט Stargate, שהוכרז השבוע, מהווה את השיא הנוכחי במאבק. אלטמן הצליח לגייס את מייסד סופטבנק, מסיושי סון, ואת לארי אליסון מאורקל - שניהם בעלי קשרים הדוקים עם טראמפ - להשקעה בפרויקט. ההכרזה תוזמנה ליום שלאחר השבעת טראמפ לנשיאות, כשמאסק, שהיה מקורב לנשיא במהלך הקמפיין, לא היה מודע לתכנית.

בתגובה להצעת הרכש של מאסק, דחה דירקטוריון OpenAI את ההצעה באופן חד-משמעי. "OpenAI אינה למכירה", הצהיר יו"ר הדירקטוריון ברט טיילור. "כל ארגון מחדש של OpenAI יחזק את המטרה הלא-רווחית שלנו ואת משימתנו להבטיח שבינה מלאכותית כללית תועיל לכל האנושות."

אלטמן הגיב בסגנונו המאופק-תוקפני: "כנראה שכל חייו הם מעמדה של חוסר ביטחון", אמר בראיון טלוויזיוני. "אני מרגיש בשבילו. אני לא חושב שהוא אדם מאושר."

המאבק בין השניים צפוי להימשך, כשעל כף המאזניים לא רק עתידה של אחת החברות המשפיעות בעולם הטכנולוגיה, אלא גם ההשפעה על מדיניות הטכנולוגיה של ממשל טראמפ החדש.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE