מועצת העיר לוס אנג'לס הצביעה ביום שישי נגד הצעת חוק שהייתה אמורה להגן על קורבנות השריפות האחרונות בקליפורניה מפני פינוי מדירותיהם. ההצעה, שנדחתה ברוב של 6-5 קולות, עוררה ויכוח סוער בין תומכיה למתנגדיה.
ההצעה המקורית, שהוגשה על ידי חברי המועצה יוניסס הרננדז והוגו סוטו-מרטינז, כללה הקפאה של שנה על העלאות שכר דירה והגנות נרחבות מפני פינויים. לאחר שבועות של דיונים, ההצעה צומצמה משמעותית וכללה רק הגנה מפני פינויים לדיירים שיכלו להוכיח פגיעה כלכלית או אובדן מקום עבודה כתוצאה מהשריפות.
![](https://nuhomecrm.s3.amazonaws.com/hebrewnews/2c827102-ec21-40d2-8c2d-a5c6b6d000eb.jpg)
המצב בלוס אנג'לס משקף את המתח המתמשך בין הצורך להגן על דיירים במצבי חירום לבין האינטרסים של בעלי נכסים, במיוחד לאור משבר הדיור המתמשך בעיר
"זהו רק פלסטר קטן שנועד לעזור לאנשים להישאר בבתיהם כדי שפחות אנשים ייפלו למעגל של 'פינוי לחסרות בית'", אמרה הרננדז במהלך הדיון. היא ניסתה להוסיף תיקון שיזרז את יישום המדיניות, אך גם הצעה זו נדחתה ברוב של 8-3.
השריפות הגדולות בפסיפיק פליסייடס ובאלטדינה הותירו אלפי תושבים ללא קורת גג, והרסו אלפי מבנים ועסקים. המצב יצר לחץ משמעותי על שוק השכירות בעיר, כאשר אלפי אנשים מחפשים דיור בו-זמנית. דו"חות אחרונים מצביעים על עלייה חדה במחירי השכירות באזור.
בעלי בתים וחברי מועצה שהתנגדו להצעה טענו כי מדובר ב"חריגה מדיניות". חברת המועצה מוניקה רודריגז טענה כי העיר כבר יישמה הגנות אחרות עבור שוכרים שנפגעו מהשריפות, והביעה דאגה לבעלי בתים קטנים שגם הם נפגעו מהאסון. חבר המועצה ג'ון לי הזהיר כי המדיניות המוצעת עלולה להחמיר את משבר הדיור בעיר.
מוקדם יותר השבוע, אישרה מועצת העיר צו האוסר על בעלי בתים לפנות דיירים שאירחו אנשים וחיות מחמד שנעקרו מבתיהם בגלל השריפות. כמו כן, נאסר על בעלי בתים להעלות את שכר הדירה רק בגלל שדייריהם אירחו אנשים או חיות מחמד שאינם רשומים בחוזה השכירות.
במקביל, מחוז לוס אנג'לס החמיר את הענישה על העלאת מחירים מופרזת (price gouging) בעקבות השריפות, והעלה את הקנס המרבי מ-10,000 דולר ל-50,000 דולר. זאת לאחר שמחקרים הראו כי אלפי מודעות השכרה בלוס אנג'לס מפרות לכאורה את חוקי העלאת המחירים המופרזת.
התובע הכללי של קליפורניה, רוב בונטה, כבר הגיש מספר תביעות נגד מתווכי נדל"ן בגין חשד להעלאת מחירים בלתי חוקית. מחוז לוס אנג'לס קבע כי המדיניות שלו תישאר בתוקף עד 31 במאי 2026, בעוד שההנחיה של המושל גווין ניוסום תפוג בעוד שלושה שבועות בלבד, ב-8 במרץ.
המצב בלוס אנג'לס משקף את המתח המתמשך בין הצורך להגן על דיירים במצבי חירום לבין האינטרסים של בעלי נכסים, במיוחד לאור משבר הדיור המתמשך בעיר. בעוד שהרשויות מנסות לאזן בין הצרכים המנוגדים, אלפי תושבים ממשיכים להתמודד עם חוסר ודאות לגבי עתידם הדיורי.