הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מפנה דרמטי ביחסים: ארה"ב ורוסיה נפגשות בסעודיה לקידום הסכם שלום באוקראינה
אירופה בהלם: טראמפ עוקף את בעלות הברית המסורתיות; זלנסקי מזהיר: "לא נקבל הסכמים שנחתמים בלעדינו"
 

בכירים אמריקאים ורוסים נפגשו אתמול בריאד לשיחות המקיפות ביותר בין המדינות מזה שלוש שנים, במה שנראה כמפנה דרמטי ביחסי שתי המעצמות. מזכיר המדינה מרקו רוביו הודיע כי הצדדים הסכימו להקים צוותי עבודה לסיום המלחמה באוקראינה ולנרמול היחסים בין המדינות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


"יש הזדמנויות מדהימות לשותפות עם הרוסים," אמר רוביו 

 

לאחר יותר מארבע שעות של דיונים, רוביו תיאר תוכנית בת שלושה שלבים: הסרת מגבלות על השגרירויות בשתי המדינות, משא ומתן על סיום המלחמה באוקראינה, וחיפוש אחר שיתופי פעולה חדשים בתחומי הגיאופוליטיקה והעסקים. "יש הזדמנויות מדהימות לשותפות עם הרוסים," אמר רוביו.

המהלך האמריקאי עורר זעזוע עמוק באירופה, שם מנהיגים נאלצים להתמודד עם מציאות חדשה בה בעלת בריתם החזקה ביותר מתנהגת יותר כיריב. בפגישת חירום בפריז, דנו מנהיגי אירופה באפשרות לשלוח עשרות אלפי חיילים לאוקראינה כחלק מכוח שמירת שלום, ובצורך להגדיל משמעותית את תקציבי הביטחון שלהם.

 

בפגישת חירום בפריז, דנו מנהיגי אירופה באפשרות לשלוח עשרות אלפי חיילים לאוקראינה כחלק מכוח שמירת שלום, ובצורך להגדיל משמעותית את תקציבי הביטחון שלהם

 

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, הגיב בחריפות למגעים: "איננו יכולים להכיר בהסכמים שנעשים עלינו בלעדינו." זלנסקי, שנמצא בימים אלה בסיור במפרץ הפרסי, לא הוזמן לשיחות בסעודיה.

הצד הרוסי, בראשות שר החוץ סרגיי לברוב ויועץ הנשיא יורי אושקוב, הציג בפני האמריקאים הערכה לפיה חברות אמריקאיות הפסידו 300 מיליארד דולר בעקבות עזיבתן את רוסיה. "אנחנו צריכים לשים את כל העובדות על השולחן ולנהל דיון המבוסס על עובדות, ולא על דוגמות אידיאולוגיות," אמר קיריל דמיטרייב, ראש קרן העושר הריבונית הרוסית.

 

 

באירופה, המנהיגים מתקשים להבין את האסטרטגיה של ממשל טראמפ. שר ההגנה פיט הגסת' רמז על צמצום התמיכה האמריקאית ביעדי המלחמה של אוקראינה, בעוד שר האוצר סקוט בסנט הציע "מגן ביטחוני ארוך טווח" לאוקראינה בתמורה לגישה למחצבים היקרים של המדינה.

"סתירה עוברת דרך הגישה האמריקאית," כתב ניג'ל גולד-דייוויס, חוקר בכיר במכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים בלונדון. "היא איתתה שארה"ב לבדה תנהל משא ומתן לסיום המלחמה, אך גם שאירופה לבדה תצטרך לשלם ולאכוף תוצאה שלא היה לה תפקיד בקביעתה."

המפגש בריאד היה הזדמנות עבור הנסיך הסעודי מוחמד בן סלמן לחזק את מעמדו כמנהיג עולמי בעל השפעה החורגת מהמזרח התיכון. סעודיה, כמו מדינות אחרות באזור, נמנעה מלקחת צד במלחמה באוקראינה, ומשמרת קשרים הדוקים הן עם רוסיה והן עם המערב.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE