הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מכה לטראמפ: בית המשפט לערעורים דחה את הניסיון לשלול אזרחות מילידי ארה"ב
צעד דרמטי נוסף במאבק החוקתי: ארבעה שופטים כבר חסמו את הצו הנשיאותי השנוי במחלוקת

בית המשפט לערעורים של ארה"ב דחה אתמול את בקשת ממשל טראמפ להשעות את פסיקת בית המשפט המחוזי שחסמה את הצו הנשיאותי המבקש לבטל את זכות האזרחות האוטומטית לילדים הנולדים בארה"ב. החלטה זו מהווה מכה משמעותית נוספת לאחת מאבני היסוד במדיניות ההגירה של הנשיא טראמפ.

פאנל של שלושה שופטים בבית המשפט לערעורים של המחוז התשיעי דחה את בקשת החירום של משרד המשפטים, שביקש להקפיא את צו בית המשפט המחוזי. בכך הפך בית המשפט לערעורים לערכאה הראשונה שדנה בניסיונו של טראמפ לשלול זכות חוקתית זו, במהלך שעשוי להגיע בסופו של דבר לפתחו של בית המשפט העליון.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

בחוות דעת מצורפת, השופטת דניאל פורסט, שמונתה לתפקידה על ידי טראמפ עצמו בשנת 2019, כתבה כי הממשל "לא הציג הוכחה משכנעת שיש סיכוי גבוה להצלחה בערעור על מהות התיק." היא הדגישה כי סעד חירום צריך להינתן במקרים נדירים בלבד, וכי "העובדה שבית משפט מחוזי עוצר מדיניות של אחת מרשויות השלטון אינה הופכת את העניין באופן אוטומטי למצב חירום."

הצו הנשיאותי, שנחתם ביומו הראשון של טראמפ בקדנציה הנוכחית, ביקש לשלול אזרחות אוטומטית מילדים שנולדו בארה"ב להורים שוהים בלתי חוקיים. צעד זה עומד בניגוד חד לפרשנות ארוכת השנים של התיקון ה-14 לחוקה, לפיה כל מי שנולד על אדמת ארה"ב זכאי לאזרחות אמריקאית, ללא קשר למעמד ההגירה של הוריו.

הפאנל, שכלל גם שופטים שמונו על ידי הנשיאים ג'ורג' וו. בוש וג'ימי קרטר, ימשיך לדון בתיק, כאשר דיון מלא בערעור נקבע לחודש יוני. בינתיים, הבית הלבן נמנע מלהגיב להחלטה.

 

 

החלטת בית המשפט לערעורים ניתנה בתגובה לתביעה שהוגשה על ידי מספר מדינות בוושינגטון. במקביל, שופטים במרילנד, ניו המפשייר ומסצ'וסטס כבר חסמו גם הם את יישום הצו הנשיאותי.

צעד זה היה חלק ממדיניות נרחבת של הממשל להגביל הגירה בלתי חוקית בגבול הדרומי, נושא שהיווה חלק מרכזי במסע הבחירות של טראמפ ב-2024. ההחלטה השיפוטית מדגישה את המתח המתמשך בין סמכויות הנשיא לבין ההגנות החוקתיות על זכויות הפרט, ומציבה אתגר משמעותי בפני אחת מהבטחות הבחירות המרכזיות של טראמפ.

המאבק המשפטי צפוי להימשך, כאשר מומחים משפטיים מעריכים כי הסוגיה עשויה להגיע לפתחו של בית המשפט העליון, שם תיקבע הפרשנות הסופית של התיקון ה-14 לחוקה בהקשר של זכויות אזרחות לילדי מהגרים בלתי חוקיים.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE