הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"אלימות היא לא הפתרון": הקהילה היהודית במיאמי מגנה את הירי בתיירים הישראלים
מנהיגי הקהילה קוראים להידברות בין-קהילתית ומזהירים מפני הסלמה: "כולנו קורבנות של שנאה". ארגוני מוסלמים בארה"ב דורשים חקירת האירוע כפשע שנאה

הקהילה היהודית במיאמי ביץ' נמצאת במצב של זעזוע והלם בעקבות אירוע הירי שבו נפגעו שני תיירים ישראלים, לאחר שהחשוד, מרדכי ברפמן, זיהה אותם בטעות כפלסטינים. האירוע מעורר דאגה עמוקה בקרב מנהיגי הקהילה, שרואים בו סימן מדאיג להסלמה באלימות על רקע המתיחות במזרח התיכון.

"זה אירוע שמזעזע את כולנו ברמה העמוקה ביותר," אומר הרב דוד גולדשטיין, ממנהיגי הקהילה היהודית במיאמי ביץ'. "אלימות נגד אזרחים חפים מפשע - בין אם הם ישראלים, פלסטינים או כל אדם אחר - היא בלתי מתקבלת על הדעת ונוגדת את הערכים היהודיים הבסיסיים ביותר."

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הקהילה היהודית גם מביעה דאגה מהטענות בדבר מצבו הנפשי של החשוד. "בעוד שבריאות הנפש היא נושא חשוב, אסור שזה יהפוך לתירוץ להתנהגות אנטישמית או גזענית," מדגיש עו"ד יעקב שטרן, פעיל זכויות אדם בקהילה היהודית

 

הקהילה היהודית במיאמי, שידועה בתמיכתה החזקה בישראל, מצאה את עצמה במצב מורכב. "אנחנו מגנים בתוקף כל ביטוי של אלימות ושנאה," אומרת שרה לוין, מנכ"לית הפדרציה היהודית של מיאמי. "העובדה שהקורבנות היו ישראלים מדגישה עד כמה שנאה עיוורת יכולה לפגוע בכל אחד."

בעקבות האירוע, מספר ארגונים יהודיים יזמו מפגשים עם מנהיגי הקהילה המוסלמית המקומית. "זו הזדמנות לבנות גשרים," אומר ד"ר מיכאל כהן, ראש המועצה ליחסי דתות במיאמי. "אנחנו חייבים להראות שהקהילות שלנו יכולות לעבוד יחד נגד שנאה ואלימות."

הקהילה היהודית גם מביעה דאגה מהטענות בדבר מצבו הנפשי של החשוד. "בעוד שבריאות הנפש היא נושא חשוב, אסור שזה יהפוך לתירוץ להתנהגות אנטישמית או גזענית," מדגיש עו"ד יעקב שטרן, פעיל זכויות אדם בקהילה היהודית. "חשוב לטפל בשורש הבעיה - השנאה והדעות הקדומות."

ארי רבי ואביו, הקורבנות שנפצעו באירוע, קיבלו תמיכה נרחבת מהקהילה היהודית המקומית. "אנחנו מודים לקהל הישר על התמיכה," אמר רבי מבית החולים. "חשוב להדגיש שהאלימות רק מגבירה את השנאה. אנחנו מקווים שהאירוע הזה יוביל לדיאלוג ולהבנה טובה יותר בין הקהילות."

 

ארי רבי ואביו, הקורבנות שנפצעו באירוע, קיבלו תמיכה נרחבת מהקהילה היהודית המקומית. "אנחנו מודים לקהל הישר על התמיכה"

 

מנהיגי הקהילה היהודית קוראים גם לרשויות להגביר את האבטחה סביב מוסדות דת ומקומות ציבוריים. "אנחנו רואים עלייה במקרי אנטישמיות ואסלאמופוביה כאחד," אומרת רחל גרינברג, מנהלת הליגה נגד השמצה במיאמי. "חייבים לפעול בנחישות נגד כל צורה של שנאה."

הפדרציה היהודית של מיאמי הודיעה על הקמת קרן מיוחדת לקידום דיאלוג בין-דתי ובין-תרבותי. "אנחנו מאמינים שחינוך והידברות הם המפתח למניעת אירועים כאלה בעתיד," אומרת לוין. "זו האחריות שלנו כקהילה להוביל מהלך של פיוס והבנה."

בימים הקרובים מתוכננת עצרת משותפת של הקהילות היהודית והמוסלמית במיאמי ביץ'. "זה הזמן להראות אחדות מול שנאה," מסכם הרב גולדשטיין. "הדרך היחידה להתמודד עם אלימות היא דרך דיאלוג, הבנה הדדית ועמידה משותפת נגד כל צורה של קיצוניות."

 

המקרה חשף את העומק של האנטישמיות והאסלאמופוביה המשולבות שמאיימות על הקהילות באזור

 

גל של חרדה עובר על הקהילה המוסלמית והערבית בדרום פלורידה בעקבות אירוע הירי במיאמי ביץ', שבו נורו שני תיירים ישראלים לאחר שזוהו בטעות כפלסטינים. בעוד שהקורבנות, למרבה המזל, נפצעו באורח קל, המקרה חשף את העומק של האנטישמיות והאסלאמופוביה המשולבות שמאיימות על הקהילות באזור.

"אנחנו מקבלים פניות ממשפחות שחוששות ללכת למאפיות המוכרות להן, לקניות, או אפילו לטייל ברחוב," אומר וילפרדו אמר רואיז, מנהל התקשורת של CAIR-פלורידה. "הטרור שהחשוד ניסה להפיץ - הצליח. המשפחות שלנו חיות בפחד."

נתונים חדשים שפרסם ארגון CAIR מצביעים על עלייה דרמטית של 69% במקרי אפליה נגד מוסלמים בחצי הראשון של 2024, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. "אלה המספרים הגבוהים ביותר שתיעדנו ב-30 שנות פעילות הארגון," מדגיש רואיז.

הקואליציה של ארגוני המוסלמים בדרום פלורידה (COSMOS) פנתה לרשויות הפדרליות בדרישה לחקור את החשוד, מרדכי ברפמן, ואת קשריו האפשריים לארגונים קיצוניים. "השאלה המטרידה היא האם הוא פעל לבד," אומר שביר מוטורוואלה, ממייסדי הארגון. "אנחנו רואים דפוס מדאיג של הסלמה באלימות נגד הקהילה שלנו."

מנהיגי הקהילה מותחים ביקורת חריפה על שתיקתם של ראשי הערים והמחוז. "כשיש אירועים אנטישמיים, ובצדק, כל המנהיגים מתייצבים ומגנים. אבל כשזה מגיע לאסלאמופוביה - שתיקה רועמת," טוען רואיז. עד כה, רק חבר מועצת העיר מיאמי ביץ' אלכס פרננדז התבטא פומבית נגד האירוע.

 

 

התובעים במחוז מיאמי-דייד עדיין בוחנים את האפשרות להגדיר את המקרה כפשע שנאה, החלטה שצפויה להתקבל עד אמצע מרץ. בינתיים, עורך דינו של ברפמן טוען כי מרשו סבל ממשבר נפשי בעת האירוע - טענה שמעוררת תסכול בקהילה המוסלמית.

"הניסיון להציג כל מקרה של אלימות מכוונת נגד מוסלמים כ'משבר נפשי' הוא דפוס מוכר ומטריד," אומר סמיר קאקלי, נשיא הפדרציה המוסלמית של דרום פלורידה. "זה מטשטש את העובדה שיש כאן בעיה מערכתית של שנאה ודעות קדומות."

הקהילה המוסלמית בפלורידה, המונה עשרות אלפי משפחות ממגוון דתות ועדות, קוראת למנהיגים המקומיים לנקוט עמדה ברורה נגד האלימות. "אנחנו חלק מהקהילה הזו," מדגיש מוטורוואלה. "הילדים שלנו לומדים בבתי הספר כאן, אנחנו עובדים כאן, זה הבית שלנו. מגיע לנו להרגיש בטוחים."

בינתיים, הארגונים המוסלמיים ממשיכים לתעד מקרי אפליה ואלימות, ומפעילים קו חם לדיווח על אירועים דומים. "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להמתין עד שמישהו ייפגע באופן קשה יותר," מסכם רואיז. "הפעם זה היה בטעות תיירים ישראלים - בפעם הבאה זה עלול להיות כל אחד מאיתנו."

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE