רשויות מדינת ניו יורק הודיעו בתחילת השבוע על פיטורים של יותר מ-2,000 סוהרים שלא חזרו לעבודתם בתום שביתה בת שלושה שבועות שנחשבה ל"לא חוקית".
השביתה נמשכה 22 ימים, והייתה בניגוד לחוקי מדינת ניו יורק האוסרים על עובדי ציבור לשבות.
"לאחר 22 ימים של שביתה בלתי חוקית, המושלת ואני שמחים לדווח שהיא הסתיימה כעת", הצהיר נציב שירות בתי הסוהר, דניאל מרטוסצ'לו, בתדרוך וירטואלי לעיתונאים.
המדינה ואיגוד הסוהרים של ניו יורק (NYSCOPBA) הגיעו להסכם חדש בסוף השבוע, אך ההסכם היה מותנה בחזרתם של לפחות 85% מהעובדים עד יום שני בבוקר. למרות שיעד זה לא הושג, מרטוסצ'לו הודיע כי המדינה תכבד חלק מסעיפי ההסכם, במיוחד בנושא שעות נוספות.

אלפי סוהרים פוטרו מתפקידם
"מכתבי פיטורין נשלחו ליותר מ-2,000 סוהרים שנשארו בשביתה. סוהרים וסמלים שלא הייתה להם חופשה רפואית מאושרת מראש ולא חזרו עד הבוקר, לפני המועד האחרון בשעה 06:45, פוטרו עם תוקף מיידי", אמר מרטוסצ'לו.
הנציב הוסיף כי כוחות המשמר הלאומי יישארו מוצבים בבתי הכלא לתמיכה בצוות הסוהרים הקיים, בזמן שהמחלקה מנהלת מסע גיוס אגרסיבי להבאת עובדים נוספים. המושלת קת'י הוקול פרסה את המשמר הלאומי בחלק מבתי הכלא כדי למלא את מקומם של העובדים השובתים.
כעת, כ-10,000 אנשי צוות ביטחון זמינים לעבודה בבתי הכלא ברחבי המדינה, לעומת כ-13,500 לפני תחילת השביתה הפראית.
השביתה, שהחלה ב-17 בפברואר, פרצה כאשר סוהרים מתוסכלים מתנאי העבודה עזבו את עמדותיהם בבתי כלא רבים ברחבי המדינה. אסירים התלוננו על הידרדרות בתנאים מאחורי הסורגים מאז תחילת השביתה.
תובע מיוחד חוקר גם את מותו של האסיר משיח ננטווי בן ה-22 ב-1 במרץ במתקן הכליאה מיד-סטייט. אסירים אחרים טענו כי ננטווי הוכה באכזריות על ידי סוהרים, ו-15 אנשי צוות הושעו מנהלית לאחר מותו של האסיר. לפי מסמך משפטי שהוגש על ידי משרד התובע הכללי של המדינה, יש "סיבה סבירה להאמין" כי עד תשעה סוהרים גרמו או היו מעורבים במותו של ננטווי.
במסגרת ההסכם החדש, תושעה למשך 90 יום הוראה בחוק המדינה המגבילה את השימוש בבידוד, דרישה מרכזית של הסוהרים. במהלך תקופה זו, המדינה תבחן אם החזרת החוק תיצור סיכון בלתי סביר לבטיחות הצוות והאסירים.
השביתה, שלא אושרה על ידי איגוד הסוהרים, באה לאחר שני ניסיונות קודמים להשיג הסכם שיביא לסיומה נכשלו.