הממשל האמריקאי הטיל איסור גורף על יחסים רומנטיים או מיניים בין אנשי ממשל אמריקאים לבין אזרחים סינים בסין, צעד חסר תקדים שלא נראה בפומבי מאז המלחמה הקרה, כך דיווח סוכנות הידיעות Associated Press.
על פי הדיווח, המדיניות נכנסה לתוקף בינואר, זמן קצר לפני שהשגריר האמריקאי ניקולס ברנס עזב את תפקידו בבייג'ינג. האיסור חל על כל הסגל הדיפלומטי האמריקאי, בני משפחותיהם וקבלנים בעלי אישורי ביטחון המוצבים במתקנים אמריקאיים בסין היבשתית ובהונג קונג.
ממשל טראמפ אוסר על יחסים רומנטיים בין דיפלומטים אמריקאים לאזרחים סינים
ההנחיה מרחיבה מדיניות מוגבלת יותר שהוטלה בקיץ שעבר, שאסרה על יחסים בין אנשי צוות אמריקאים לבין אנשי תמיכה סינים כמו שומרים. הכלל המורחב אוסר על יחסים אינטימיים עם כל אזרח סיני בזמן השהות בסין.
המדיניות משקפת דאגה גוברת בוושינגטון לגבי פעולות ריגול והשפעה הקשורות לשירותי המודיעין הסיניים, ומאותתת על חזרה לערנות מוגברת נגד טקטיקות גיוס זרות. שני מקורות אמרו ל-AP כי הרעיון צבר תאוצה לאחר שחברי קונגרס דרשו כללים מחמירים יותר, בטענה לפגיעות בריגול.
המדיניות חלה על כל המשלחות הדיפלומטיות של ארה"ב בסין היבשתית וכן על הקונסוליה בהונג קונג. כל מי שנמצא בקשר קיים עם אזרח סיני רשאי לבקש פטור. בקשות שנדחו משמען סיום הקשר או פינוי התפקיד. מפרי הכללים צפויים לגירוש מיידי מסין.
בעלי תפקידים דיפלומטיים ומודיעיניים שהוצבו בסין במשך זמן רב אמרו כי טקטיקות "מלכודת דבש" - תוכניות פיתוי המשמשות לריגול - נותרו אסטרטגיה ידועה עבור בייג'ינג. במהלך המלחמה הקרה, איסור דומה הוטל בשנת 1987 לאחר שמארינס אמריקאי במוסקבה הסתבך עם סוכנת סובייטית, והגבלות אלה הוקלו רק לאחר התמוטטות ברית המועצות ב-1991.