אייפון במחיר 2,300 דולר עלול להפוך למציאות עבור האמריקאים בעקבות הודעתו של הנשיא טראמפ על הטלת מכסים כבדים על יבוא מסין ושותפות סחר מרכזיות אחרות, כך מזהירים מומחים.
לפי וויין לאם, אנליסט בחברת TechInsights, העלות הכוללת של חלקי האייפון 16 פרו (256GB) לאפל תזנק מ-550 דולר ל-820 דולר, כפי שדווח בוול סטריט ג'ורנל. עלייה דרמטית זו נובעת ממכס כולל של 54% על יבוא מסין, שם מורכבים רוב האייפונים - תוך שימוש בחלקים המיוצרים ברחבי העולם.
בתקופת כהונתו הקודמת של טראמפ, אפל הצליחה להשיג פטור ממכסי סין, אך כעת אין פטורים עבור מוצרים בודדים. אנליסטים בחברת Rosenblatt Securities מעריכים שעם עלויות הייצור, הבדיקות והוצאות תקורה אחרות, העלות הכוללת של ייצור הטלפונים לאפל צפויה לעלות בכ-43%.
אייפון 16
אם אפל תגלגל את העלויות לצרכנים האמריקאים, מחיר האייפון 16 הבסיסי עלול לזנק מ-799 דולר לכ-1,500 דולר. דגם האייפון 16 פרו מקס המתקדם ביותר, עם מסך 6.9 אינץ' ואחסון של טרה-בייט, יתייקר מ-1,599 דולר ל-2,300 דולר.
בסכום זה, לקוחות יכולים לשמור על הטלפון הנוכחי שלהם, לצאת לשייט דיסני בן ארבעה לילות לבהאמס, ועדיין יישאר להם כסף עודף.
האייפון 16 מציע מעבד, סוללה ומצלמה משופרים, Apple Intelligence, ותכונות נוספות, אך ייתכן שאלה לא יספיקו כדי לשכנע לקוחות להוציא סכומים כאלה.
לפי ניתוח הוול סטריט ג'ורנל, ההוצאה היחידה הגדולה ביותר באייפון היא המצלמה האחורית, המיוצרת ביפן ועולה כ-127 דולר. אחריה, המעבד מטייוואן עולה כ-90 דולר. התצוגה עולה 38 דולר ומגיעה מדרום קוריאה. החלק האמריקאי המשמעותי היחיד הוא הזיכרון, שעולה כ-22 דולר.
אחת האפשרויות שהועלתה על ידי מזכיר המסחר האמריקאי הווארד לוטניק היא ייצור האייפונים בארצות הברית. "צבא של מיליוני בני אדם שמבריגים ברגים קטנים כדי לייצר אייפונים - דברים כאלה יגיעו לאמריקה", אמר לוטניק בראיון ל"פייס דה ניישן".
אולם, העסקת עובדים אמריקאים להרכבת הברגים הזעירים במקום עובדים סינים עלולה להעלות את עלות ייצור האייפון מכ-30 דולר ל-300 דולר, כפי שציין וויין לאם. בנוסף לכך, אפל עדיין תצטרך לשלם פרמיה על החלקים המיובאים, אלא אם תצליח לייצר גם אותם באופן מקומי.