ראשת מחוז מיאמי-דייד, דניאלה לוין קאבה, כינסה ביום שני קבוצת מומחים רפואיים התומכים בהמשך הפלרת מי השתייה במחוז, בעת שהיא שוקלת להטיל וטו על חקיקה שתפסיק נוהג בן עשרות שנים שנועד לשפר את בריאות השיניים.
"חשוב שיהיה פלואוריד במים, במיוחד בגיל צעיר," אמר ד"ר ג'ון נלסון, רופא שיניים ממיאמי ונשיא האגודה לרפואת שיניים של מיאמי-דייד. "כאשר מתפתחות שיני הקבע, חשוב מאוד שיהיה פלואוריד במים כדי שכאשר השיניים צומחות בפה, הן יהיו חזקות ובריאות."
ללוין קאבה יש עד יום שישי להטיל וטו על חקיקה המורה למחלקת המים והביוב של המחוז להפסיק להוסיף כמויות זעירות של פלואוריד למי השתייה בפעם הראשונה מאז שנות ה-50. תומכי החקיקה הביעו חששות בריאותיות לגבי צריכת פלואוריד - חששות שאומצו על ידי המנתח הכללי של פלורידה, ד"ר ג'וזף לדאפו, שהגיע למיאמי כדי לתמוך בחקיקה.
החקיקה להפסקת הפלואורידציה עברה במועצת המחוז ב-1 באפריל בהצבעה דו-מפלגתית של 8-2, כאשר שלושה חברי מועצה נעדרו. נדרשים תשעה קולות לביטול וטו של ראש המחוז, מה שמותיר לראשת המחוז הדמוקרטית מרווח צר לטעות אם היא רוצה להשתמש בסמכותה לנסות ולהפוך את החלטת המועצה.

בתמיכת רופאים ומומחי בריאות, דניאלה לוין קאבה מציגה ראיות המצדדות בהמשך מדיניות בת 70 שנה, בניגוד להחלטת המועצה המקומית
אם לוין קאבה תטיל וטו, הצבעת הביטול תתקיים בתחילת ישיבת המועצה הבאה, שתתקיים ב-6 במאי. אם לא, החקיקה מורה על הפסקת הפלרת המים במיאמי-דייד תוך 30 יום.
"ההחלטה להמשיך בהפלרת המים שלנו כאן אינה החלטה שאני לוקחת בקלות," אמרה לוין קאבה ביום שני. "חיוני שנשקול בקפידה את כל העובדות, נשמע מומחים ונתחשב בקולות של הורים, רופאים וחברי הקהילה."
למרות שטרם חשפה את תוכניותיה, לוין קאבה אמרה לפני ההצבעה כי היא תומכת בהשארת פלואוריד במי השתייה של המחוז. לכל אחד מהמומחים הרפואיים שהוזמנו לדבר ביום שני הייתה אותה דעה.
בדברי הפתיחה שלה, לוין קאבה ציינה את הקבוצות הרפואיות הגדולות שעדיין תומכות בפלואורידציה, ואמרה ש"הן מכירות בכך שהיא בטוחה ויעילה להגנה על בריאות השיניים לכל חברי הקהילה שלנו."
דיון השולחן העגול סימן את הפעם הראשונה שתומכי הפלואוריד קיבלו זמן ממושך להתייחס לנושא באולם המחוז מאז שהדיון החל מוקדם יותר השנה. חבר המועצה הרפובליקני רוברטו גונזלס, יוזם החקיקה, הזמין רק את לדאפו ומבקרים אחרים של הפלואורידציה לדיון הוועדה היחיד בנושא, שנערך בחודש שעבר. לדאפו גם הורשה לפנות לחברי המועצה ממש לפני ההצבעה אחר הצהריים ב-1 באפריל. רופאי שיניים שטענו להשאיר פלואוריד במים הוגבלו ל-60 שניות של הערות במהלך מקטע התגובות הציבוריות בבוקר.
בעוד שהתקשורת הוזמנה לשולחן העגול של ראשת המחוז ביום שני, חברי המועצה לא הוזמנו. לאחר שהתוכנית החלה, גונזלס תפס מקום פנוי בקצה אחד השולחנות שהוקמו עבור דוברי המושב.
"אני קצת מאוכזב כי לא היה לי מושג שזה קורה," אמר גונזלס לאחר שהודה לדוברים על השתתפותם. "תמיד חשוב לשבת ולנהל את השיחות האלה."
ביום שני, גונזלס ציטט פסיקת שופט פדרלי משנת 2024 בתיק שהוגש על-ידי מתנגדי פלואורידציה. הפסיקה ציטטה דו"ח פדרלי שהעלה חששות לגבי צריכת פלואוריד גבוהה על ידי נשים הרות ובעיות התפתחותיות אצל ילדיהן. גונזלס ציין שהתייעץ עם "הרופא המוביל של פלורידה" בנושא, בהתייחס ללדאפו.
מספר דוברים שהוזמנו על-ידי לוין קאבה התווכחו עם המחקר הפדרלי וציינו שפסיקת השופט לא קבעה שמי שתייה מופלרים מהווים סכנה בריאותית - רק שהסיכון לנזק פוטנציאלי גבוה מספיק כדי לגרום לסוכנות להגנת הסביבה לשקול פעולות רגולטוריות על פלואוריד במים. אלה יכולות לנוע מאזהרה ועד לאיסור מוחלט על הוספת החומר למערכות מים.
ההערות החריפות ביותר של היום הגיעו מד"ר איילין מרטי, פרופסור בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת פלורידה הבינלאומית.
"אני רוצה להיות ברורה מאוד שהרמות שנמצאות במים של מחוז מיאמי-דייד הן בטוחות," אמרה מרטי לגונזלס מקצה השולחן. "לא רק שהן בטוחות, אדוני, הן הכרחיות לבריאות ולרווחה של הילדים והמבוגרים במחוז זה... אני חושבת שאתה צריך להיות זהיר מאוד במה שאתה אומר."
על לדאפו, מרטי הוסיפה: "רק בגלל שהוא המנתח הכללי לא הופך אותו לרופא המוביל."
אורחי הדוברים של יום שני כללו גם ספקן פלואוריד אחד: דייוויד טאנר, תושב נורת' מיאמי ביץ' שחלק חששות לגבי תינוק בדרך שישתה תרכובת תינוקות מעורבבת עם מים מופלרים אם חקיקת גונזלס לא תהפוך לחוק.
"למה לסכן יצירת נזק בריאותי למוח למען בריאות השיניים?" שאל דרך חיבור טלפוני שהועבר לחדר הישיבות.
מספר דוברים הזהירו מפני ראיית הפלואורידציה רק כמאמץ להפחתת עששת. הם אמרו שבריאות שיניים לקויה ללא טיפול - כפי שסביר יותר במשפחות עם הכנסה מוגבלת - יכולה להוביל לאשפוז וניתוח. שתיית מים מופלרים, לדבריהם, מפחיתה סיכון זה מבלי להציג סכנות בריאותיות.
נלסון, ראש האגודה לרפואת שיניים של מיאמי-דייד, הצביע על מחקר מקנדה שמצא כי תינוקות היו יותר סבירים לסבול מעששת בקלגרי, שהפסיקה את הפלואורידציה ב-2011, מאשר באדמונטון, שמעולם לא הפסיקה את הנוהג. קלגרי מאז שינתה כיוון, כאשר פלואוריד צפוי לחזור למי השתייה שם באביב זה.
"רמת הפלואוריד של מחוז מיאמי-דייד, שהיא מגינה, נחשבה בטוחה על-ידי כל הראיות הנוכחיות," אמרה ד"ר שריל הולדר, פרופסור לרפואה באוניברסיטת פלורידה הבינלאומית המתמקדת בטיפול בקהילות בעלות הכנסה נמוכה. "אנחנו נותנים כעת את הרמות הבטוחות, וזה מה שהמטופלים שלי צריכים."