מומחים כלכליים מעריכים כי מיתון אפשרי השנה עשוי להוביל לירידה במחירי הדיור ברחבי ארצות הברית, כך נמסר לאחרונה ל'ניוזוויק'. עם זאת, הירידה במחירים צפויה להתרחש בעיקר בשל התרחקות רוכשים פוטנציאליים מהשוק, כתוצאה מאינפלציה גוברת ואי-ודאות כלכלית.
הסיכויים לכניסה למיתון עד סוף השנה גברו מאז שהנשיא דונלד טראמפ הכריז על מכסים נרחבים על סחורות מיובאות ב-2 באפריל, אירוע שכינה "יום השחרור". טראמפ הטיל מכס בסיסי של 10% על מוצרים מיובאים, עם שיעורים גבוהים יותר לחלק מהמדינות, כולל 20% על סחורות מהאיחוד האירופי ו-35% על ייבוא מסין.
בעקבות ההכרזה, מדדי מניות גלובליים ירדו, וכלכלנים רבים הזהירו מפני פגיעה צפויה בצרכנים האמריקאים. גולדמן זאקס העלה את הסיכויים למיתון ל-45%, ג'יי.פי. מורגן העלה את ההסתברות ל-60%, ומארק זנדי, הכלכלן הראשי של מודי'ס אנליטיקס, העריך את הסיכויים ב-60% - עלייה משמעותית מ-15% בתחילת השנה.
ריבית המשכנתאות ירדה לרמתה הנמוכה ביותר מזה שישה חודשים לאחר הכרזתו של טראמפ, ומגמה זו עשויה להימשך במקרה של מיתון. חנה ג'ונס, אנליסטית בכירה ב-Realtor.com, הסבירה: "ריביות משכנתא בדרך כלל יורדות במהלך מיתון, כאשר משקיעים פונים לאגרות חוב לתשואות אמינות במקום השקעות מסוכנות יותר".
למרות שמיתון עשוי להוביל לריביות נמוכות יותר, השפעתו על מחירי הדיור תלויה בגורמים נוספים. ג'ונס ציינה כי אבטלה גבוהה יותר תצמצם את מספר משקי הבית היכולים לרכוש בית, מה שיחליש את הביקוש ויוביל מוכרים להוריד מחירים. במקביל, הוודאות הכלכלית עלולה לגרום לבנקים להחמיר את דרישות ההלוואה.
לורנס יון, הכלכלן הראשי באיגוד הנדל"ן הלאומי, מציג תחזית אופטימית יותר. לדבריו, מחסור מתמשך בדיור ושיעור נמוך של פיגורים במשכנתאות ישמרו על מחירי הבתים גם במקרה של מיתון. יתרה מזאת, הוא צופה שענף הבנייה יתאושש במהירות הודות לביקוש גובר לדיור בשל ריביות משכנתא נמוכות.
בעוד שמיתון עשוי לצנן את שוק הדיור באופן כללי, מומחים חלוקים בדעתם לגבי עוצמת ומשך ההשפעה. יון אף טוען בביטחון כי הדיור עשוי להיות המגזר היחיד שיעמוד בפני המיתון הכללי במשק האמריקאי.