נווה המדבר פאלם ספרינגס שבקליפורניה יוצא במסע פרסום חסר תקדים לשכנע את התיירים הקנדיים שלא לנטוש את העיר, על רקע המתיחות הגוברת בין ארצות הברית וקנדה בעקבות מדיניות הנשיא דונלד טראמפ.
העיר פרסה שלטי ענק ברחבי מרכז העיר עם המסר "פאלם ספרינגס ❤️ קנדה", כאשר הלב מכיל את דגל קנדה. גם בשדה התעופה הבינלאומי של העיר הוצבו מסרים דומים על מסכים גדולים ליד הכניסות ומסועי המזוודות.
פאלם ספרינגס קוראת לקנדים להמשיך לבוא לנפוש בעיר
"למרות מה שהממשל עושה, אנחנו בפאלם ספרינגס מקבלים אתכם בברכה," הצהיר ראש העיר רון דהארטה בהודעת וידאו בפייסבוק לקנדים באחד באפריל. "העסקים שלנו מעריכים את הביקורים שלכם ואנו מוקירים את תרומתכם לקהילה שלנו."
החשש של פאלם ספרינגס אינו מופרך. מדי שנה, כ-300,000 תיירים מגיעים מקנדה לעיר המדברית השטופה בשמש, כשרבים מהם נשארים למשך חודשים. אורחים אלה "מייצגים כ-2,000 משרות בתעשיית המלונאות," אמר דהארטה. בשנת 2017, קנדים הזרימו כ-236.5 מיליון דולר לעמק קואצ'לה - אזור המדבר הכולל את פאלם ספרינגס, פאלם דזרט וראנצ'ו מיראז'.
יתרה מכך, הקנדים ה"שלג-ציפורים" (snowbirds), כפי שמכונים אלה הנמלטים מהחורף הקנדי הקשה, היוו 7.2 אחוזים מבעלי הבתים השניים בעמק בשנת 2022.
אולם למרות המאמצים העיקשים של העיר לשמור על הקנדים, רבים מהם כבר הצהירו שאין שום סיכוי שיבקרו בארה"ב בקרוב. בין מדיניות המכסים החדשה של טראמפ וההצהרות שלו שקנדה צריכה להפוך למדינה האמריקאית ה-51, נראה שביקור בארה"ב פחות מפתה מתמיד.
חברות התעופה הקנדיות WestJet ו-Flair כבר הפחיתו את מספר הטיסות בין קנדה לפאלם ספרינגס בגלל הירידה בביקוש. "כתוצאה מהאקלים הפוליטי הנוכחי, ראינו שינוי כלפי מטה בביקוש להזמנות חוצות גבול בין קנדה לארה"ב," אמר ג'וש ייטס, דובר WestJet. ייטס הוסיף שהוא מבחין בעלייה בהזמנות למקסיקו, לקריביים ולאירופה.
בינתיים, ראש ממשלת קנדה מארק קרני הצהיר כי קנדה תנהל משא ומתן עם ארה"ב לאחר שטראמפ הפחית מעט את מדיניות המכסים שלו.