הקרמלין הודיע כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכריז על הפסקת אש זמנית באוקראינה למשך 72 שעות, שתתחיל ב-8 במאי ותסתיים ב-10 במאי, זאת לציון 80 שנה לניצחון במלחמת העולם השנייה. זוהי הפסקת האש השנייה שמוסקבה מכריזה עליה בשבועות האחרונים, לאחר הכרזה דומה במהלך חג הפסחא, אשר קייב ובעלות בריתה האירופיות האשימו את רוסיה בהפרתה.
במקביל, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הצהיר כי הוא מאמין שנשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי מוכן לוותר על חצי האי קרים לטובת רוסיה כחלק מעסקת שלום. "אני רואה אותו רגוע יותר. אני חושב שהוא מבין את התמונה, ואני חושב שהוא רוצה להגיע להסכם," אמר טראמפ לכתבים בשדה תעופה בניו ג'רזי.
הנשיא טראמפ ומקבילו רוסי פוטין
בינתיים, מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו אמר כי השבוע יהיה "קריטי מאוד" לשיחות השלום בין רוסיה לאוקראינה, כאשר וושינגטון מחליטה אם זהו "מאמץ שאנחנו רוצים להמשיך להיות מעורבים בו". רוביו הוסיף כי טראמפ לא הטיל סנקציות חדשות על רוסיה משום שהוא עדיין מקווה שהדיפלומטיה תוכל לסיים את המלחמה.
באופן מפתיע, מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אישר לראשונה כי שלח כוחות לתמוך במאמצי המלחמה של פוטין באוקראינה. קים אמר כי פקודת הפריסה שלו נועדה "להשמיד ולמחוק את הכובשים הניאו-נאצים האוקראינים ולשחרר את אזור קורסק".
טראמפ אופטימי שזלנסקי יסכים לוותר על קרים לטובת הסכם שלום
בתגובה לדברי טראמפ, שר ההגנה הגרמני בוריס פיסטוריוס הזהיר את אוקראינה שלא להסכים לעסקה הכוללת ויתורים טריטוריאליים נרחבים תמורת הפסקת אש. הוא אמר לתאגיד השידור הציבורי הגרמני ARD כי קייב "לא צריכה ללכת כל כך רחוק כמו ההצעה האחרונה של הנשיא האמריקאי", מה שהוא כינה "כניעה".
דיווחים מציינים כי ההצעה האמריקאית האחרונה עשויה לכלול הכרה משפטית אמריקאית בסיפוח הבלתי חוקי של קרים על ידי רוסיה והכרה דה-פקטו בשליטה הרוסית באזורים כבושים אחרים. מנגד, הצעות-נגד מאירופה ואוקראינה גורסות כי הצדדים ידונו במה שיקרה לשטח אוקראיני כבוש רק לאחר שהפסקת אש תיכנס לתוקף.