עורכת הדין ג'ו-אנה נייבס, מומחית להגנה פלילית, מספקת תובנות על ההשלכות המשפטיות והרגשיות הצפויות בעדותה של קים קרדשיאן במשפט שוד התכשיטים בפריז. קרדשיאן, בת 44, צפויה להעיד ב-13 במאי בפני בית משפט צרפתי מול עשרה נאשמים בפרשת השוד האלים שהתרחש בשנת 2016, בו נגנבו תכשיטים בשווי של יותר מ-10 מיליון דולר.
"כאשר דמות ציבורית בקנה מידה של קים קרדשיאן מעידה, זה מביא לשינוי בלתי נמנע בדינמיקה של בית המשפט," מסבירה נייבס. "מעורבותה מושכת תשומת לב תקשורתית אינטנסיבית, שיכולה להגביר את הבחינה הציבורית ולהשפיע על השיח סביב התיק."
לדברי המומחית המשפטית, נוכחותה של קורבן מפורסמת יכולה להאניש את ההליכים ולהוסיף שכבה נוספת של אמינות. "חומרת עדותה עשויה להדגיש את רצינות האישומים ועלולה להשפיע על האופן שבו נתפסים העובדות והנאשמים, במודע או שלא במודע," מוסיפה נייבס.
הפרשה, שהתרחשה ב-3 באוקטובר 2016, כללה חשודים לבושים במסכות סקי ובגדים דמויי שוטרים שפרצו לחדרה של קרדשיאן במלון "No Address", קשרו אותה והניחו אותה באמבטיה בזמן שגנבו את תכשיטיה, כולל טבעת אירוסין בשווי 4 מיליון דולר שקיבלה מקניה ווסט.
נייבס מדגישה את הצורך בהכנה יסודית: "עדות בכל הליך פלילי בעל סיכון גבוה דורשת הכנה מחושבת, וזה נכון במיוחד למי שנמצא בעין הציבורית. קים קרדשיאן תעבוד כנראה בצמוד לצוות המשפטי שלה כדי לסקור את עובדות המקרה, לצפות קווי חקירה, ולהבטיח שעדותה תהיה עקבית ואמינה."
המומחית גם מתייחסת לנטל הרגשי הכבד המוטל על קרדשיאן: "מעבר לשיקולים הטקטיים, חשוב להכיר בעול הרגשי שעדות יכולה להטיל על קורבן פשע. שחזור אירוע טראומטי, במיוחד בסביבה ציבורית, דורש לא רק הכנה אלא גם גישה לתמיכה פסיכולוגית."
נייבס מציינת כי פרק הזמן הארוך של עשר שנים שחלף מאז השוד ועד למשפט הוא הגיוני בהתחשב ב"אתגרים פרוצדורליים ולוגיסטיים" רבים, כולל מורכבות החקירה, מספר הנאשמים, הצורך באיסוף וניתוח ראיות פורנזיות, והעיכובים שנגרמו בשל מגפת הקורונה.
הנאשמים, המכונים "שודדי הסבא" בשל גילם המבוגר הכולל גברים בשנות ה-70 לחייהם, כוללים חמישה המואשמים בשוד מזוין וחטיפה, והאחרים מואשמים בשותפות לשוד או בהחזקת נשק ללא רישיון.