
הלחץ על השוק מגיע כיום מכל הכיוונים, והאנרגיה שאפיינה את הצמיחה המטאורית של אוסטין התחלפה בתחושת מועקה וחוסר וודאות. בעוד שבעבר העיר לא עמדה בקצב הבנייה הנדרש, כיום המציאות הפוכה לגמרי עם עודף היצע גדול מדי ומחסור חמור בקונים. נכון לעכשיו, יש באוסטין כעשרת אלפים בתים למכירה יותר מאשר אנשים שמחפשים לקנות, מה שהופך אותה לשוק החזק ביותר בארצות הברית עבור הקונים, אך למאתגר מאוד עבור המוכרים.

אוסטין, טקסס
גם בתחום השכירות המצב רחוק מלהיות מעודד עבור המשקיעים. מחירי השכירות באוסטין צונחים במהירות, ופברואר 2026 סימן שפל של ארבע שנים במחירי השכירות החציוניים המבוקשים ברחבי המדינה. אוסטין בולטת במיוחד בנתון הזה מבין 50 הערים הגדולות בארה"ב, כשהיא מובילה את המגמה עם ירידה דרסטית של 18.2 אחוזים במחירי השכירות לעומת נקודת השיא שלהם. מחיר השכירות החציוני בעיר ירד ל-1,357 דולר, שזה יותר מ-300 דולר פחות מהשיא שנרשם בספטמבר 2022.
מחירי הבתים בעיר ספגו חבטה קשה לא פחות. רק במאי 2022 מחיר הבית החציוני באוסטין טיפס לשיא של 665,000 דולר, אך בשנה האחרונה המחירים צללו ב-7.3 אחוזים והגיעו ל-462,000 דולר. מדובר בירידה חריפה בהרבה מהממוצע הלאומי בארצות הברית, שעומד על ירידה של 0.6 אחוזים בלבד. דריל פיירוות'ר, הכלכלנית הראשית של חברת רדפין, הסבירה כי אוסטין היא הדוגמה הקיצונית ביותר לשוק שהתחמם יתר על המידה וכעת עובר תיקון, כאשר קבלנים הוסיפו היצע רב בזמן שהביקוש היה בשיאו.
במקביל לנתונים היבשים, נראה שיש גם תנועה של עזיבה. דמויות מוכרות ומשפיעות שעברו לעיר בקול תרועה, כמו הפודקאסטר ג'ו רוגן והלוחם והקומיקאי ברנדן שאוב, עוזבים כעת את אוסטין ולא עושים זאת בשקט. העזיבה הזו, יחד עם העובדה שבתים מבלים כיום הרבה יותר זמן בשוק – עם עלייה של עשרה ימים בממוצע לזמן המכירה – יוצרת את מה שהמומחים מכנים "הסערה המושלמת" עבור שוק הדיור המקומי, שעדיין מחפש את התחתית שלו.
למרות שאוסטין היא המקרה הבולט ביותר, היא לא לבד במערכה. בערים נוספות כמו בירמינגהם וממפיס נרשמו ירידות של למעלה מ-16 אחוזים במחירי השכירות מהשיא, מה שמעניק לשוכרים את ההקלה המשמעותית ביותר מאז תקופת הקורונה. מנגד, ישנם שווקים כמו סן חוזה, בולטימור וקנזס סיטי שנותרו קרובים למחירי השיא שלהם, מה שעשוי לרמוז על התאוששות אפשרית בעתיד, בניגוד למצב המדאיג ששורר כרגע בטקסס.