הכול התחיל ב-8 בספטמבר, כשבולען בגודל של כ-9 על 9 מטרים נפער ליד האחוזה ובלע את שביל הגישה אליה. מאז הבור רק הלך וגדל, וכיום הוא כבר מקיף חלק מהבית ומגיע עד לדלת הכניסה. בדרך הוא בלע גם שירותים ניידים של אתר בנייה, סולמות וחלקים מהגדר שהקיפה את הנכס.

הבולען שנפער בסמוך לבית החוף של ניקולס קייג' ממשיך להתרחב
קייג' לא מתכוון לוותר על הבית כל כך מהר. בתוך ימים ספורים מהופעת הבולען הוא הגיש שלוש בקשות להיתרי בנייה, שכולן אושרו. בין היתר קיבל אישור חירום להציב שקי חול לאורך החוף ומסביב לבית, במטרה להגן עליו מפני הגלים ולמנוע סחיפה נוספת של הקרקע. בנוסף אושרו עבודות לפינוי שברי אספלט, חפירות לבדיקת הקרקע והכנות להתקנת תמיכות לייצוב האזור.
אלא שהסכנה לא מוגבלת רק לאחוזה של הכוכב ההוליוודי. ימים ספורים לאחר הופעת הבולען, עיריית מאליבו הורתה על פינוי חובה של האזור והכריזה כי כל 31 הבתים ברחוב אינם בטוחים. הסיבה היא קריסת שביל הגישה והכביש, שחסמה את המעבר היחיד לרחוב ומונעת מכוחות כיבוי והצלה להגיע לבתים במקרה חירום.
למרבה המזל, לא דווח על נפגעים, אם כי כוחות הכיבוי נאלצו להגיע לאזור בעקבות דליפת גז. קייג', שמתגורר רוב הזמן בנבדה, ככל הנראה לא שהה בבית בזמן האירוע. נציגיו לא השיבו לבקשות תגובה, והוא עצמו עדיין לא התייחס בפומבי למצב האחוזה.
קייג' רכש את הנכס בשנת 2024. מדובר בבית בשטח של כ-370 מ"ר, עם מרפסת גג, גישה פרטית לחוף ונוף לאוקיינוס. עכשיו, פחות משנתיים לאחר הרכישה, הוא נאלץ להתמודד עם האפשרות שהבית היקר שלו ייפגע קשות אם הקרקע תמשיך לקרוס.
בינתיים, השחקן ממשיך בשגרת חייו. ב-19 בספטמבר הוא הגיע עם אשתו, ריקו שיבאטה בת ה-31, לאירוע הפתיחה של מוזיאון לוקאס לאמנות נרטיבית, ובהמשך אף הופיע בכנס קומיק-קון בניו יורק ב-10 באוקטובר. למרות התמונות המדאיגות מהאחוזה במאליבו, קייג' עדיין לא סיפק עדכון אישי על מצבה או על סיכויי ההצלה שלה.