נוסעים רבים מכירים את התרחיש, שבו סוף סוף מגיעים לרגע היציאה לחופשה, מחליטים לקחת את הסמארטפון אך פוגשים בתקלות, בעיות ובמכשולים טכנולוגיים שונים בדרך ליעד. במקרים מסוימים מגלים שמגבלת הנתונים לגלישה סלולרית נוצלה עד תום; במקרים אחרים, אי אפשר להתחבר לאפליקציות מסוימות שמבקשות לאמת זהות באמצעות הודעות טקסט; יתכן שהמפות לא נטענות או שהסוללה מתרוקנת בדיוק כשהשימוש בטלפון חיוני.
בעיות טכניות כאלה יכולות לקלקל את החופשה המרגיעה ולגרום לרבים להתחרט על שהחליטו לקחת את המכשיר. למרות זאת, הסמארטפון הוא אמצעי חיוני לחופשה. הוא משמש לניווט במקומות לא מוכרים, מסייע באיתור כתובות ומקומות בילוי ואוכל, מצלם ואפילו מאפשר לשמור על קשר עם חברים ומשפחה באמצעות מייל ואפליקציות למשלוח מסרים.
על מנת לשלב את הסמארטפון בחופשה מבלי להעיק, כדאי לקרוא את העצות הבאות שיסייעו בהכנתו לחופשה. להדפיס ולשמור.
לארוז את האביזרים הנכונים
האביזרים שיש לארוז לקראת החופשה דרושים בעיקר על מנת לשמור על סמארטפון פעיל ותקין, בהם גם סוללת גיבוי. במהלך נסיעה, משתמשים בסמארטפון שימוש אינטנסיבי למספר רב של משימות. בהמשך לכך צריכת האנרגיה עולה והסוללה צפויה להתרוקן במהירות. במקרים כאלה סוללת גיבוי היא בגדר חובה.
יש להצטייד בשלושה מטענים לפחות. אחד שיישאר בבית המלון, אחד לטעינת סוללת הגיבוי והשלישי להטענת הטלפון כשלא נמצאים במלון. מומלץ להצטייד גם במטען קיר עם מספר חיבורים. כך אפשר לחבר את כל המכשירים, כולל המחשב הנייד או הטאבלט, לאותה נקודת חשמל ולהטעין בו זמנית.
חשוב להצטייד במתאמים. מדינות מסוימות משתמשות בשקעי חשמל שאינם תואמים את התקעים של מדינות אחרות. יש לבדוק לפני היציאה לחופשה אם יש צורך במתאם לשקע החשמל ובאיזה סוג של מתאם מדובר, בהתאם ליעד. כיום, מוצעים בחנויות פתרונות שונים ויעילים לערכות מתאמים עבור כל סוג של שקע.
אם מתכננים להשתמש בשירות של ספק סלולרי במדינה אליה נוסעים חשוב להוציא את כרטיס ה-SIM מתוך המכשיר ולהכניס לתוכו את הכרטיס של ספק השירות המקומי, אותו רוכשים בחנויות המתאימות. הדרך הפשוטה לשימוש בטלפון תוך כדי החופשה בחוץ לארץ, היא לשלם לחברה במדינת האם תשלום על חבילה של שירותים בחוץ לארץ. למרות שזו האפשרות הפשוטה יותר, היא לאו דווקא הזולה יותר. שימוש בכרטיס SIM של מפעיל מקומי יהיה זול יותר.
לשם כך, במידה והמכשיר נעול יש לשחרר אותו מנעילה לשימוש בינלאומי. רוב מכשירי הסמארטפון החדשים מגיעים כשהם נעולים כברירת מחדל. יש ליצור קשר עם ספק מקומי על מנת לוודא שהמכשיר יעבוד עם כרטיסי SIM במדינות זרות.
אפשר להזמין מראש את כרטיס ה-SIM לשימוש במדינת היעד. לעתים קרובות, כאשר מגיעים למדינת היעד, אפשר לרכוש כרטיס ה- SIM כבר בשדה התעופה או בחנות הסלולר המקומית. עם זאת, אפשר להזמין באינטרנט והכרטיס מגיע עד הבית לפני הנסיעה. כך מגיעים מוכנים ולא נדרשים להתעכב ולנסות להבין את ההסברים של אנשי הצוות בחנויות הסלולר, באם מתגלה בעיה בהפעלת הכרטיס.
מורידים מראש
אחת ההמלצות העיקריות היא להוריד אפליקציות ומפות חשובות מראש. אי אפשר לדעת כיצד יפעל שירות האינטרנט האלחוטי במדינה אליה טסים; אם מהירות הגלישה תהיה איטית או החיבור יתנתק באופן תדיר. לכן עדיף להוריד כל אפליקציה, מפה או מידע הדרושים לחופשה לפני שיוצאים לדרך, כשעדיין גולשים על רשת ה- Wi-Fi הביתית.
חשוב לבדוק ולהוריד מידע באשר לאפשרויות שיתוף רכבים, תחבורה ציבורית ונקודות ציון חשובות. אפשר להשתמש בגוגל מפות, על מנת להוריד מפות לא מקוונות של הערים בהם מתכוונים לטייל. ההורדה של כל המידע הדרוש לחופשה לפני היציאה, תמנע התרוקנות מהירה של הסוללה וגם את ניצול מגבלת הנתונים.
לפני היציאה כדאי להוריד מראש חבילת שפה מתאימה למכשיר הסמארטפון על מנת לתרגם שפות במהירות, בעיקר אם לא מדברים את השפה המקומית במדינת היעד.