סקר חדש שפורסם היום (שני) מצביע על כך שהאמריקאי הממוצע מחזיק את הטלפון הנייד החכם (סמארטפון) שלו במשך תקופה ארוכה יותר מבעבר.
אפל נגד אנדרואיד (צילום: קומפיוטר וורלד)
הסקר עקב אחרי מבצעי ה"טרייד אין", כלומר אלו שנותנים את הטלפון הישן לחברה או ליצרנית ומשדרגים לטלפון חדש יותר. בין החודשים יולי לספטמבר, הגיל הממוצע של אייפונים אשר עברו "טרייד אין" היה 2.92 שנים. מדובר בעלייה של למעלה משישה חודשים באחזקה של הטלפון, וזאת לאחר שלפני שנתיים הנתון עמד על 2.37 שנים.
אם לשפוט לפי קצב ה"טרייד אין", הרי שבעלי טלפונים עם מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד (סמסונג וכו') כנראה פחות מרוצים מהרכישה שעשו. גילם הממוצע של טלפונים מסוג זה עומד על 2.66 שנים, אך גם כאן ישנה עלייה לעומת שנת 2016, אז נתון זה עמד על 2.44 שנים.
אז מה בעצם גורם לכך שלוקח לצרכן הממוצע יותר זמן לפני שהוא מקבל את ההחלטה לשדרג את הטלפון הנייד? כלכלנים מעריכים כי מדובר בעובדה שהטלפונים הניידים החדשים ביותר התייקרו בשנים האחרונות, למרות העובדה שגם ככה לא נחשבו לדבר זול. מחירו של האייפון XS, למשל, מתחיל ב-999 דולר. מחירו של הסמסונג גלקסי S9 עומד על 720 דולר. מדובר בשני דגמים של שתי החברות (אפל וסמסונג) משנת 2018.
כאשר מביטים אחורה, ניתן לראות שבשנת 2016 האייפון החדש דאז, ה-7, עלה 649 דולר. הסמסונג גלקסי S7 שווק באותה עת ומחירו עמד על 700 דולר. הפער בין המחירים מהווה למעשה תוספת של עד 30% במחיר הסופי לצרכן, ולכן כנראה אנו חושבים פעמיים לפני שאנחנו מחליפים את הטלפון הנייד.