מחקר מצא, כי ילדים שגדלים בסביבה ירוקה נמצאים בסיכון נמוך ב-55 אחוז לפתח הפרעות נפשיות בשלב מאוחר יותר בחייהם. זו אחת הסיבות לכך שכדאי לטפח גינה או לבחור לגור בשכונה ירוקה.
המחקר התבסס על נתונים ממחקרים שונים שבוצעו בין השנים 1985 ל-2013. החוקרים מיפו וניתחו נתונים באשר לשטחים הירוקים שבסביבות בתי הילדות של קרוב לחצי מיליון משתתפים. לאחר מכן החוקרים השוו בין הנתונים האלה לבין הסיכון לפתח לפחות הפרעה נפשית אחת מתוך 16 הפרעות, בשלב מאוחר יותר במהלך החיים.
מהמחקר עלה, כי ילדים שגדלו בסביבה מוקפת בשטחים ירוקים רבים היו בסיכון נמוך ב-55 אחוז לפתח הפרעה נפשית. זאת, לאחר שקלול גורמי הסיכון הידועים האחרים, כגון מצב סוציו-אקונומי, אורבניזציה והיסטוריה משפחתית שכוללת הפרעות נפשיות.
החוקרים יודעים, כי רעש, זיהום אוויר ותנאים סוציו-אקונומיים ירודים מגבירים את הסיכון לפתח הפרעה נפשית. מחקרים אחרים הראו, כי ככל שהשטחים הירוקים בסביבת המגורים רבים יותר, כך נוצרת לכידות חברתית גבוהה יותר ורמת הפעילות הגופנית של הגרים באזור עולה. כמו כן, נרשם שיפור בהתפתחות הקוגניטיבית של הילדים באזור. כל אלה עשויים להיות בעלי השפעה על בריאות הנפש של אנשים.
בעזרת מערך הנתונים שנבחן במחקר, הראו החוקרים, כי הסיכון לפתח הפרעה נפשית פוחת בהדרגה ככל שהסביבה ירוקה יותר בשנות הילדות, מהלידה ועד גיל 10. חשיבות הסביבה הירוקה לאורך שנות הילדות משמעותית ביותר.