מחקר חדש מחזק את הקשר בין מתח נפשי לבין הגברת הסיכון למחלות לב, במיוחד בקרב אנשים צעירים. החוקרים השתמשו בנתונים על 136,637 משתתפים ממאגרי מידע בשוודיה. המשתתפים אובחנו עם הפרעות הקשורות במתח נפשי, כולל הפרעות מתח פוסט טראומטיות, תגובות חריפות ללחץ ועוד.
החוקרים השוו את הנתונים על המשתתפים עם נתונים על 171,314 אחיהם של המשתתפים, שלא אובחנו עם בעיות מהסוג האמור ועם נתונים על 1,366,370 אנשים מכלל האוכלוסייה, ללא אבחנה של הפרעות מתח נפשי. המעקב שבוצע במסגרת המחקר נמשך עד 27 שנה.
החוקרים שקללו גורמים משפיעים, כגון היסטוריה של בריאות הנפש, גיל, מגדר, הכנסה וגורמים נוספים. הם מצאו, כי המשתתפים שאובחנו עם הפרעות מתח נפשי היו בסיכון גבוה ב-29 אחוז לפתח מחלה קרדיו-וסקולרית, בהשוואה לאחיהם שלא אובחנו עם הפרעות כאלה. כמו כן, המשתתפים שאובחנו עם ההפרעות היו בסיכון גבוה ב-37 אחוז לפתח מחלה קרדיו-וסקולרית, בהשוואה לכלל האוכלוסייה.
הסיכון גדל עוד יותר בשנה הראשונה שלאחר אבחון ההפרעה והיה גבוה ב-64 אחוז בהשוואה לאחים וב-71 אחוז בהשוואה לכלל האוכלוסייה.
הקשר בין מתח נפשי לבין מחלות לב וכלי דם היה חזק במיוחד בקרב משתתפים מתחת לגיל 50.
לדברי החוקרים, המחקר כלל רק אנשים עם הפרעות מתח נפשי מאובחנות. אך אנשים שסובלים מדיכאון ומחרדה נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם. למעשה, כך סבורים החוקרים, כל מי שסובל מלחצים ומתחים נפשיים נמצא בסיכון גבוה יותר.