מיתוסים נפוצים על שינה מהווים איום משמעותי על הבריאות שלכם, כך עולה ממחקר חדש שנערך לאחרונה. החוקרים אומרים שהרעיון לפיו אפשר להסתדר עם פחות מחמש שעות שינה בלילה, מוטעה מיסודו. למעשה, הם טוענים כי ישנן מיתוסים רבים שיוצרים הרגלים מזיקים בקרב רבים; הרגלים שמהווים איום קריטי על בריאות הציבור.
במסגרת מחקר נבדקו יותר מ-8,000 אתרי אינטרנט, על מנת לזהות את עשרים המיתוסים הנפוצים ביותר לגבי שינה. צוות של מומחים לרפואת שינה דירג את המיתוסים בהתאם למידת הפרכתם כמיתוסים או מידת אישושם על ידי ראיות מדעיות, כמו גם לפי הנזק לו עלול המיתוס לגרום.
לדברי החוקרים, שינה היא חלק חיוני מהחיים והיא משפיעה על מידת הפרודוקטיביות, על מצב הרוח, על הבריאות הכללית ועל הרווחה. הפרכת מיתוסים על שינה מקדמת הרגלי שינה בריאים, שתורמים בתורם לבריאות טובה יותר.
המיתוס לפיו אפשר להסתדר עם פחות מחמש שעות שינה בלילה היה אחד הרווחים וגם זה אותו הצליחו החוקרים להפריך בהתבסס על ראיות מדעיות. לפי החוקרים, מדובר על סיכון חמור ביותר לבריאות בעקבות חוסר בשעות שינה לטווח ארוך. לדברי החוקרים, קיימות ראיות לכך שחמש שעות שינה או פחות באופן קבוע, הוא מצב שמגדיל את הסיכון למחלות שונות, בהן מחלות לב וכלי דם, התקפי לב, שבץ ותוחלת חיים קצרה יותר. לדברי החוקרים יש להקפיד על שבע עד שמונה שעות שינה באופן קבוע.
המיתוס לפיו נחירות אינן מזיקות גם הוא הופרך באמצעות ראיות מדעיות. החוקרים סבורים כי נחירות עלולות להיות סימן לדום נשימה במהלך השינה. מדובר על הפרעת שינה חמורה של נשימה שנעצרת במהלך הלילה. במצב כזה יש לפנות לרופא, על מנת לשלול חשש להתקפי לב או למחלות אחרות.
המיתוס לפיו צפייה בטלוויזיה מסייעת להירגע נחשף כלא נכון. החוקרים גילו, כי הצפייה בטלוויזיה עלולה לגרום למתח לפני השינה. לדברי החוקרים, לעתים קרובות צופים בטלוויזיה לפני הכניסה למיטה או במיטה. פעילות זו עלולה לגרום לנדודי שינה או ללחץ ממש כשמנסים להירגע ולהשתחרר. בדומה למסכי המחשב, הטלפון החכם וטאבלט, גם הטלוויזיה מייצרת אור כחול שעלול לעכב את ייצור המלטונין בגוף.