חוקרים השתמשו במרכיב הפעיל שמעניק לפלפל חריף את מאפיין החריפות, על מנת לפתח תרופה נגד השמנת יתר. הטיפול רשם הצלחה בקרב עכברים. מפלפל חריף מפיקים תרכובת אורגנית, בשם קפסאיצין, המשמשת בתכשירים שונים לשיכוך כאבים. התרכובת שאחראית על חריפותם של הפלפלים, מאפשרת להפחית כאב כשנוצרת אינטראקציה בינה לבין החלק ההיקפי של מערכת העצבים. התכונות הללו הובילו את החוקרים לבחון את יעילות התרכובת כתרופה פוטנציאלית למצבים של דלקות מפרקים, שגרון ומצבים שונים הקשורים בתפקוד העצבים.
מחקרים חדשים שנערכו לאחרונה הראו, כי לתרכובת עשויים להיות יתרונות מפתיעים. כך, למשל, נמצא בחלק מהמחקרים, כי המולקולה יכולה לעצור התרבות של תאים סרטניים בשד. כעת, הוסיף המחקר החדש יתרון נוסף לרשימת ההשפעות הבריאותיות של הקפסאיצין: היכולת להתמודד עם השמנת יתר.
צוות החוקרים פיתח תרופה שמשחררת את התרכובת באיטיות, במשך 24 שעות. ההשפעה נבדקה על עכברים, שקיבלו את התרופה דרך הפה, לצד תזונה עשירה בשומן. במסגרת המחקר נבדקו רמות הפלסמה בדם של המכרסמים, על מנת לעקוב אחר הבריאות המטבולית שלהם, כגון תפקודי כבד וכליות. כמו כן, בוצע מעקב אחר לחץ הדם של העכברים. העכברים קיבלו את התרופה במשך שמונה חודשים.
במהלך תקופת המחקר נרשמה ירידה קבועה בתהליך הירידה במשקל ולא נצפו תופעות לוואי.
החוקרים מצאו, כי התרופה שמשחררת את הקפסאיצין, מטבוצין, מסייעת לשיפור רמת הסוכר בדם, את רמת הכולסטרול, את תגובת האינסולין ואת התסמינים של מחלת הכבד השומני. המחקר הראה, כי התרופה בטוחה לשימוש על עכברים, וכי פיתוח תרופה שתתאים לשימוש של בני אדם יכולה לשמש פתרון אסטרטגי למי שנאבקים בהשמנת יתר.
עם זאת, מזהירים החוקרים, כי הממצאים לא מצביעים על כך שיש לאכול פלפל חריף על מנת לרדת במשקל. למעשה, הם מדגישים, כי קפסאיצין שנמצא בפלפלים חריפים ובמזונות מתובלים, לא נספג בקלות בגוף ולכן לא יתקבלו תוצאות דומות לזו שיוצרת התרופה.
כמו כן, מכון הבריאות הלאומי מזהיר, כי צריכה לא מדודה של התרכובת יכולה לגרום לנמק, כיבים ובעיות בריאות אחרות.