מודע לחלוטין להשלכות הצעד. השליח המיוחד לאוקראינה קורט וולקר (צילום: Shutterstock)
מאז תקרית המלחים בשנה שעברה בין מוסקבה ווושינגטון נשמר על שקט דימפלומטי על רקע האשמות מצד נציגי המפלגה הדמוקרטית כי הנשיא טראמפ מתנהל בצורה עדינה מדי כלפי מוסקבה. אך השבוע נדמה כי טונים צורמים שבו לאפיין את הדיאלוג בין שתי המעצמות הגרעיניות.
יד ימינו של ולדימיר פוטין וראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב אמר לכתבים במוסקבה על רקע חידוש הספקולציות בדבר הגברת הסנקציות הכלכליות על רוסיה "אני מודע היטב לדיונים בוושינגטון המתקיימים לגבי המשך הסנקציות, כולל על האופציה לנתק את רוסיה מרשת של כ- 11,000 בנקים ומוסדות פיננסיים ב-200 מדינות הרשומות במערכת SWIFT. צעד שכזה יהיה לא פחות מהכרזת מלחמה על מוסקבה".
מדבדב ציין כי החשש מסנקציות אלה הוא בדיוק הסיבה מדוע המדינה בעלת שטח האדמה הגדול בעולם מנהלת מעקב ופיקוח הדוק על שירותי האינטרנט.
"תגובה בלא גבולות" ראש ממשלת רוסיה דימיטרי מדבדב (צילום: Shutterstock)
מדבדב אשר שמועות רבות נפוצות על מוצאו היהודי, המשיך וציין כי תגובתה של רוסיה תהיה "חסרת גבולות". "אנו נבחן את ההתפתחויות ועם החלטות שכאלה יתקבלו אני רוצה שיהיה ברור שתגובתנו הכלכלית או כל תגובה אחרת תהיה בלא פרופורציות".
האפשרות של ניתוק ספקית האנרגיה השניה בגודלה בעולם מרשת הSWWIFT עלולות להיות קטסטרופאילות במיוחד עבור אירופה וגם עבור סין המסתמכות על משאבים טבעיים המיובאים מרוסיה.
בידוד המערכת הפיננסית הרוסית עלול להוביל להתמוטטות המערכת הכלכלית האירופאית והסינית, ולתוצאות גיאופוליטיות חמורות משפרשנים פוליטייים מוכנים לדמיין.
מוסקבה היא צינור הגז של אירופה וגם של סין (אילוסטרציה)
במקביל בחודשים האחרונים רוסיה אם אתה התעניינות בהצטרפות ליוזמת ה-INSTEX האירופאית שמטרתה להעמיק את קשרי המסחר בין אירופה ובין איראן. רוסיה ביקשה להטיל את משקלה הכלכלי והשיפלומטי ולהצטרף ליוזמה אשר זוכה לתמיכת מרבית מדינות האיחוד האירופאי (מלבד בריטניה ואיטליה).
למרות הביקורת העזה של אנשי המפלגה הדמוקרטית על קשרים שקיים הנשיא ערב הבחירות עם בכירים רוסיים, פרשנים רבים מעידים כי הנשיא טראמפ "הרבה יותר קשוח עם פוטין" מאשר קודמיו בתפקיד.