המניות בוול סטריט נסגרו בירידה אמש לאחר שנרשמו הפסדים במניות הטכנולוגיה, הבריאות, והחברות הפיננסיות.
הפסדים בוול-סטריט (צילום: Wall Street Journal)
המשקיעים הסתכלו אמש בחשש מסוים אל עבר שבוע שאמור להיות עמוס בדיווחים כלכלים שבשיאו יגיע מחר עדכון של הבנק הפדרלי לגבי מדיניות הריבית.
נכון לעתה ברור לכל כי הירידות בשווקים הם תוצר של אי-וודאות ביחס להתפתחויות במשא ומתן המנוהל בימים אלה על הסכם הסחר הגדול בהיסטוריה הסחר בין ארה"ב וסין.
שתי המעצמות ניסו לפעול למען הגברת הקצב של "שלב 1" במשא ומתן, שאמור למנוע הטלה נוספת של מכסים בשווי של כ-160 מיליארד דולרים על סחורות סיניות.
הטלת מכסים זו תשפיע ישירות על וול-סטריט שכן היא עלולה לגרור עליית מחירים על מוצרים של חברות טכנולוגיות ולפגוע במניות הטכנולוגיה.
מלחמת הסחר משפיעה (צילום: אילוסטרציה)
סם סטובל, אסטרטג השקעות ראשי בניו-יורק מסר כי נכון לעתה סביר שממשל טרמאפ לא מתכוון להטיל מכסים חדשים גם אם לא ייחתם השבוע שלב 1 של העסקה.
גורם סיני כי האומה הסינית כולה מאוחדת ברצונה בהסדר מיידי של מלחמת הסחר. ואכן לא לחינם סין עשתה בשבוע שעבר מחוות פיוס ככשהוגיעה על הורדת המכסים על פולי סויה ובשר חזיר אמריקאיים.
בינתיים מניות במגזר הטכנולוגי המגלות רגישות מיוחדת להתפתחויות במלחמת הסחר בין סין וארה"ב גרמו לירידה בשוק המניות, וחברת אפל שסקנדל בטיחות מידע נוסף בו הייתה מעורבת עלה לכותרות (עליו דיווחנו היום), ירדה בכ-1.4%, בעוד יצרנית השבבים Micron Technology צנחה בכ-3.1%. גם מניות תעשייתיות 'סולידיות' כיונייטד איירליינס שירדה ב-1.1% וג'נרל אלקטריק שירדה ב-1% חוו פגיעה.
אפל ירידה על רקע סקנדל פרטיות המשתמשים (צילום: Apple)
אך נכון להיום שיחת היום בוול-סטריט היא ענקית הגז והחשמל PG&E מקליפורניה שזינקה ב-15.9% בעקבות הידיעה כי הגיעה להסדר רכישה של כ-13.5 מיליארד דולר שאמור לפתור את מרבית התביעות הגדולות הקשורות לשריפות הטבע הקטלניות וההרסניות שנגרמו באשמת הציוד המיושן ורשלנות החברה.
וול-סטריט מתכוננת לשבוע עמוס במיוחד שאמור להגיעה לשיאו בדו"ח ההוצאות הקמעוניות (Retail) של האזרח האמריקני וגם בפרסום הדו"ח על תפוקת העובדים שברבעון יולי - סטפמבר. בתוך כך, הבנק הפדרלי אמור למסור מחר עדכון על מדיניות הריבית לאחר פגישה בת יומיים של קובעי מדיניות הבנק בוושינגטון.
הבנק הפדרלי העלה את הריבית ארבע פעמים בשנת 2018, וקיצץ את הריבית שלוש פעמים השנה במטרה לשמר צמיחה כלכלית.
נפט גולמי נסחר בכ-59.02 דולר לחבית. ונפט גולמי ברנט העומד בתקן הבינלאומי נסחר בכ-64.25 דולר לחבית. בבנזין הסיטונאי לא חל שינוי והוא נסחר בכ-1.65 דולר לגלון. הזהב צנח ב -20 סנט ל-1,464.90 דולר לאונקיה, והכסף עלה בכ-5 סנט ל -16.53 דולר לאונקיה.