בתוך כך, לאחר הרבע הראשון נראה כי הבנק הפדרלי יפסיק בהזרמת הכסף המסיבית והכלכלה האמריקנית תשייט באופן עצמאי. אז נוכל לדעת אם באמת וול-סטריט בדרך ליציבות ועלייה, או אולי להתפוצצות של בועה בקנה מידה היסטורי.
לאחר שסין וארה"ב סיכמו על השלב הראשון בעסקת הסחר ביניהן, שוק המניות האמריקני הגיב באופוריה.
לצד הנזילות שמאפיינת את תקופת החגים תחושת ה"אסור להפסיד את העליות בבורסה" או כפי שהיא מכונה (FOMO) (Fear of missing out) שוטפת את וול-סטריט.
אופטיומיות חסרת תקדים (צילום: Wall Street Journal)
כן, המומנטום בשוק המניות שובר שיאים היסטוריים, וזאת למרות שלא מעט מהתאגידים בוול-סטריט ממשיכים לדווח על רווחים בינוניים. למרות זאת, בלומברג מדווח, כי משקיעים מבצעים פעולות בקצב ובתפוצה כה גבוהה כמוה לא נראתה מאז שנת 1933.
למעשה כולם משחקים את התפקיד שלהם, הבנק הפדרלי ממשיך לספק לנשיא ריביות נמוכות ותזרים מזומנים גבוה. הממשל מוריד מנטל המיסים, והיצרנים שומרים על רמות גבוהות של ייצור.
האופטימיות קיצונית בהחלט קיצונית, 68% ממנהלי הנכסים הגלובלים טוענים עתה כי המיתון ממנו חששו כל כך בשנת 2020, לא נראה באופק, כך לפי מחקר של בנק אוף אמריקה.
אין סימנים למיתון (אילוסטרציה)
הדאו ה-S&P, והנאסד"ק עלו בלמעלה מ-20% מאז תחילת השנה כשהנאסד"ק מוביל את הדהירה ב-33%. אך כפי שידוע לנו ברגע שנפסק הפחד מתחילה החמדנות. הסיכון שמניות יהפכו יקרות מדי, כגון מניות הטק שנמצאות עתה בשיא של למעלה מעשור פותח אפשרות גם לצניחה משמעותית ברגעי הפיק, ואכן מבין החוששים ניתן למנות את בנק ההשקעות מורגן סטנלי שפרסם הודעה בה נאמר כי הבנק הפדרלי מנפח מניות על ידי הזרקת כמויות עצומות של כסף למערכת הפיננסית,