הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
באופן רשמי: בואינג הפסיקה לייצר מטוסי 737MAX חדשים
עשרות אלפי העובדים יועברו למחלקות אחרות, אך בבואינג יקוו כי פס הייצור יחודש כמה שיותר מהר. ביחד עם פיטורי המנכ"ל בסוף חודש שעבר, מדובר באחת מתקופות המשבר הגדולות והקשות שידעה יצרנית המטוסים הוותיקה

יצרנית המטוסים האמריקאית, בואינג, הודיעה אמש (שני) כי הפסיקה את כלל הפעילות בפס הייצור של מטוסי ה-737MAX במפעליה בוושינגטון, וזאת על רקע המשבר שפוקד את הדגם בשנה האחרונה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


מפעלי בואינג בוושינגטון (צילום: בואינג)

 

לא מדובר בהפעתה, שכן החברה הכריזה כבר בסוף חודש דצמבר כי היא נאלצת לעצור את הייצור עד שיתקבלו האישורים הנדרשים כדי להחזיר את המטוס לאוויר, אך עד כה החברה לא פרסמה את המועד המתכונן. בשלב זה, עובדי החברה לא יושפעו מהמהלך, וגל פיטורים אינו נראה באופק. במקום, העובדים יועברו למפעלים אחרים כדי שיסייעו בפס הייצור של דגמים נוספים.

כזכור, שתי התרסקויות קשות שגבו את חייהם של 346 בני אדם הובילו לקרקוע. האירוע הראשון התרחש ב-29 באוקטובר 2018 מול חופי אינדונזיה כאשר טיסת ליון אייר 610 התרסקה אל תוך ים ג'אווה עם 189 נוסעים ואנשי צוות. חודשים ספורים לאחר מכן, ב-10 במרץ, התרסקה טיסת אתיופיאן איירליינס בדרכה לקניה עם 157 נוסעים ואנשי צוות.

כבר באותו יום הודיעה אתיופיאן כי היא מקרקעת את כלל מטוסי ה-MAX, ובתוך שלושה ימים כל 385 הדגמים ברחבי העולם קורקעו אף הם. על אף הוצאתו משירות, בואינג המשיכה לייצר את המטוס, הן כדי להפגין אופטימיות לגבי השבתו לאוויר והן כדי שלא לפטר עשרות אלפי עובדים. מי שכיהן שילם במשרתו על הקרקוע הוא מנכ"ל החברה, דניס מולנברג, שפוטר בסוף חודש דצמבר והוחלף ע"י דיוויד קלהון, יו"ר החברה.

במקביל לכך, לפני כעשרה ימים הודיעה חברת "ספיריט אירוסיסטמס" המייצרת רכיבים ל-737MAX עבור בואינג, כי היא נאלצת לפטר כ-3,000 עובדים בעקבות הקרקוע.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE