הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
החורף מתעתע בנו: דברים שלמדנו להאמין לגבי העונה הקרה שלגמרי לא נכונים או מדוייקים
היינו פשוט חייבים לנפץ כמה מיתוסים לא נכונים לגביי החורף שעדיין רובנו חושבים שהם נכונים! לגזור ולשמור!

החורף מביא עימו משב רוח מרענן אחרי הקיץ החם. רבים מאיתנו מצפים לו בכליון עיניים אחרי ימים חמים ומעייפים כל כך. אך עדיין, עם השנים למדו להאמין לדברים שגויים שמתרחשים (או שלא) דווקא בזמן החורף.

זה הזמן לעשות סדר בדברים ולנפץ את כל המיתוסים הרווחים לגבי העונה הקרה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


1: אוויר קר גורם להצטננות

האם ירידת הטמפרטורות מגבירה את הסיכויים שלנו להצטננן, הלכה למעשה? עדיין אין תשובה ברורה לכך. דבר שחייבים להבין- זה החיידקים שגורמים לנו להצטנן, לא הטמפרטורות. 

״העובדה שקר בחוץ לא אומרת שמישהו הולך להצטנן״ טוען ד״ר יצחק בוגוך, חוקר מומחה למחלות מדבקות באוניברסיטת University Health Network בטורונטו. מאחר שמזג האוויר משתנה כמה זיהומים הופכים להיות יותר עוצמתיים בחורף. כמה וירוסים, בעיקר וירוס השפעת הידוע לשימצה, משגשגים מאד בטמפרטורות נמוכות, לכן רצוי מאד להתחסן. חוקרים רבים אף מציינים שמכיוון במהלך החורף אנשים נוטים להיות צפופים ביחד בתוך מבנים סגורים אזי הסיכויים להידבק במחלות נעשים גבוהים יותר. 

2: לא מתייבשים במהלך חודשי החורף

התייבשות גורמת לחשש בעיקר בחודשי הקיץ. אך עדיין, היא מסוכנת לא פחות בעונה הקרה. כשאנו לא מרגישים שאנחנו מזיעים אנו מניחים שאיננו מאבדים נוזלים כמו בקיץ. אך הדבר מתעתע כי במהלך החורף, הזיעה מתאדה מהר יותר באוויר הקר- מה שגורם להתייבשות מהירה. יתרה מזאת, הטמפרטורות הנמוכות מורידות את חשק הצמא של הגוף, מה שגורם לנו לשתות פחות מים.

לכן, חשוב להיות מאד ערניים לגבי כמה נוזלים אנו מאבדים בחודשי החורף ולשתות בהתאם.

3: אין צורך להשתמש בקרם הגנה בחורף

רובנו משמשים בקרם הגנה בחודשי הקיץ אך בחורף אנחנו מרשים לעשות לעצמנו הנחות בעניין. האם זה נכון?

קרני ה-UV של השמש גורמות לנו נזקים גם בחורף. למעשה, שלג גורם ליותר נזק של קרינת ה-UV. משטח השלג מחזיר את אור קרני השמש, דבר שיוצר אפקט הרסני יותר על עורנו. יתרה מזאת, אפילו בבית איננו מוגנים מכיוון שקרני ה-UVA חודרות מבעד לחלון ועלולות לגרום נזקים בשכבה עמוקה יותר של העור. 

בשל כל אלה, מומלץ מאד להשתמש בקרם הגנה של 30SPF לפחות, גם בחודשי החורף.

 

4: אנחנו מאבדים את כל חום הגוף דרך הראש

ישנה הנחה רווחות שאנו מאבדים כ-90% מחום גופנו דרך הראש. אך העניין הרבה יותר מורכב מזה.

איבוד חום הגוף נעשה באופן פרופורציונלי לשטח הגוף החשוף. מחקרים מראים ששטח הראש מהווה כ-7% משטח הגוף. באופן תואם, בזמן שכל גופנו חשוף, אנו מאבדים רק כ-10%-7% מאיזור הראש. אך מכיוון שאנו לבושים רב הזמן וחשופים בעיקר באיזור הראש (וכפות הידיים) אנו אכן מאבדים את רב חום הגוף דרך הראש.

לכן, חשוב ביותר שנזכור שחשוב מאד לכסות את כל שטח הגוף (שכן אנו מאבדים את חום הגוף מכל איזורי גופנו) ואל לנו לשכוח לחבוש כובע על הראש בימים קרים מאד.

 5: אסור לעשות פעילות גופנית כשקר בחוץ

להתאמן בחודשי החורף באוויר הפתוח זה ממש לא נוח אבל ממש לא מזיק כל עוד מתלבשים בהתאם.

״אם אתם בריאים, ללא בעיות רפואיות ומורגלים להתאמן בטמפרטורת נמוכות- אין סיבה שלא תעשו את זה, לא משנה כמה הטמפרטורות יצנחו, כל עוד אתם לבושים בהתאם״ כך טוען הפיזיולוג מייקל ברקו. אחרי הכל, היו אנשים שהצליחו לחצות את התעלה האנגלית הקרה. מזג אוויר קר לא אמור להוות מכשול לביצוע פעילות גופנית, אבל כמובן שחייבים להתכונן בהתאם.

 

 

6: שתיית אלכוהול מחממת את הגוף

שאנחנו שותים אלכוהול אנו מרגישים הרגשה חמימה בכל הגוף. אך לדברי המומחים, האלכוהול לא באמת מחמם את גופנו אלא פשוט מרחיב במקצת את כלי הדם וזה מה שגורם לנו להרגיש כך. למעשה, אלכוהול מגדיל את הסיכויים להיפותרמיה מכיוון שהוא מקשה על גופנו לווסת את עצמו.

אפשר כמובן, לשתות אלכוהול בחודשי החורף, אך אל לנו לחשוב כי כך נחמם את גופנו מהקור העז.

7: ויטמין C עוזר להלחם בצינון 

ויטמנין C נחשב בעיניי רבים כתרופה טבעית מצויינת להלחם בצינון. אך, למרות שהויטמין חיוני לשמירה על מערכת החיסון, המומחים עדיין חלוקים בדעתם לגביי יכולתו למנוע צינון. זה נכון שכמויות גדולות מאד של הויטמין יכולות לעזור לעיתים להקטין את משך הזמן שאנו מצוננים. עדיין, אין הוכחות לגביי היכולות של הויטמין למנוע צינון.

תזונה מאוזנת ובריאה עם כל הויטמין והמינרלים החיוניים היא המתכון הבטוח להגן על גופנו בעונה הקרה ואל לנו לסמוך רק על ויטמין C.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE