התפשטות נגיף הקורונה הביאה לשורה של צעדים חסרי תקדים כמו איסור כניסה ממדינות אירופאיות דוגמת גרמניה וספרד, לצד חובת בידוד על אזרחים ישראלים השבים מהן.
ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד שר הבריאות, יעקב ליצמן ובכירי משרדו
במשך ימים רבים לחצו במשרד הבריאות הישראלי להוסיף את ארה"ב לרשימת המדינות אשר הנכנסים מהן מחוייבים ב-14 ימי בידוד בעקבות התפרצות נגיף הקורונה במדינה אשר עד נדבקו בה מעל 449 איש ו-19 הלכו לעולמם כתוצאה מכך.
קולות ההתנגדות של בכירי משרד החוץ והאוצר בשל ההשלכות המדיניות והכלכליות של המהלך, הן אלו שעל פי הדיווחים עיכבו את ההכרזה ואף מסתמן שהרחיבו אותה על כלל העולם במקום להתמקד נקודתית בארה"ב.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר כי שוחח עם סגן נשיא ארה"ב, הממונה במדינה על המאבק בנגיף, וסיכם איתו על שיתוף פעולה בפיתוח ערכות בדיקה מהירות לזיהוי המחלה, "הדגש שלנו הוא לנסות להגיע לבדיקה ביתית, כמו שעושים בבדיקת היריון או בבדיקות מסוימות במשטח גרון ולעשות הפרדה בין בין אנשים חולים לבריאים".
"הבריאות מבטיחה את הכלכלה", אמר נתניהו והוסיף כי "נשקול לחייב בידוד לכל החוזרים מחו"ל".
"ההחלטה הזאת מאוד קשה. דנו על כך באריכות. יש שאלות איך עושים את זה ואם משאירים נתיבים חיוביים. אנחנו לא מדברים על לסגור על שערינו, אלא רק לחייב בידוד למי שמגיע לארץ. ישראלים שחוזרים או זרים שמגיעים. זאת החלטה לא פשוטה".
לדברי נתניהו ההודעה הרשמית תתקבל ביממה הקרובה וכאמור, כעת נראה שהיא תהיה גורפת הרבה יותר מכפי שהוערך בתחילה.
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופסור סיגל סדצקי, מסרה בראיון בחדשות 12 כי הם "שוקלים את הצעד הבא".
בעקבות ההצהרה התקיימה ישיבה דרמטית במטה חברת התעופה "אל על". כבר היום היא הודיעה על ביטול טיסה לניו יורק על מנת לאחד קווים בשל צמצום מספר הנוסעים כתוצאה מהמצב. החברה צופה הפסד של מאות מליוני שקלים.