בעוד הכלכלה ממשיכה בקריסתה חסרת התקדים כתוצאה מנגיף הקורונה והסגר שבעקבותיה, כמעט שלא הייתה תעשייה שלא הלכה ישירות לדוד סם (ולמשלם המיסים האמריקאי) בבקשה לחילוץ או לסיוע. וכך גם תעשיית הרכב, שכידוע קיבלה במשבר של שנת 2008 על סך טריליון דולרים.
ג'נרל מוטורוס מתחננת לסיוע (צילום: אוטו אינסיידר)
על פי דיווחים של ערוץ בלומברג, שדולות המייצגות את התעשייה פנו באחרונה בתחינה לוושינגטון, לקבל הקלות במס ולקבל דחייה של יישום הסכמי הסחר החדשים USMCA עם מקסיקו וקנדה.
'הברית לחדשנות ברכב', לצד 'התאגדות ייצרני המנועים והציוד', ביקשו גם הם מהמחוקקים הקלה במס ובאשראי לחברות המספקות חופשת מחלה הקשורה בנגיף הקורונה לעובדיהן כמו גם את דחיית או עיקוב תשלומי המס הפדרלי הרבעוני, וגם "חופשת מס" זמנית ממסים הקשורים למשכורות.
השדולות כתבו במכתבן: "כבר עתה אנו רואים ירידה תלולה במכירות בעשרת הימים האחרונים, אנו חווים הפרעות חמורות בייצור במפעלים, לרבות סגירה של מתקני ייצור במקרים רבים, אף שמרכזי השירות והזכיינים עדיין עובדים ברובם".
לפני ימים ספורים דווח כי שלושת יצרניות הרכב הגדולות בארה"ב סוגרות את מפעליהן עקב נגיף הקורונה.
ואכן כל שלושת היצרניות הגדולות בדטרויט הודיעו בצהרי יום רביעי שעבר כי יסגרו את מפעליהן בארה"ב.
מכה קשה למחזור העסקים (צילום: GM)
ההחלטה הגיעה לאחר שדיימלר-בנץ, BMW, ומספר יצרניות אירופאיות ואסיתיות אחרות גם הן הגיעו להחלטה דומה לסגור את מפעליהן על מנת להילחם בהתפשטות נגיף הקורונה - ועל מנת למנוע גודש בהיצע המכוניות.